Acasă Uncategorized Iaşi: Grupare de contrabanda cu tigari, destructurata de politistii de frontiera ieseni

Iaşi: Grupare de contrabanda cu tigari, destructurata de politistii de frontiera ieseni

DISTRIBUIȚI

102043 – 22062011 – Politistii de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră Bivolari si a Biroului de Combatere a Infractionalitătii Transfrontaliere – IJPF Iasi au destructurat un grup infractional care se ocupa cu contrabandă cu tigări.

In perioada aprilie – iunie 2011, s-a reusit identificarea membrilor grupului infractional, care au actionat constant si ofensiv in sfera traficului ilicit cu tigări de contrabandă de productie/provenientă Republica Moldova. Acestea erau introduse fraudulos in tară, peste raul Prut, cu ajutorul unei bărci pneumatice sau transportate de membrii grupului care treceau inot, obtinand astfel, ilicit, beneficii financiare.

Din grupare au fost identificate, pană în prezent, şapte persoane – cetăteni romani, cu varste cuprinse intre 18 si 54 ani, domiciliati in comuna Trifesti – fată de care s-a inceput urmărirea penală.

In perioada 16-21 iunie s-a procedat la monitorizarea si supravegherea operativă a membrilor grupării si organizarea si executarea unui flagrant in noaptea de 20/21 iunie2011.

Totodată politistii de frontieră au efectuat perchezitii domiciliare la persoanele suspecte ca facand parte din grupare, ocazie cu care au fost descoperite si ridicate, in vederea continuării cercetărilor, o barcă pneumatică si un binoclu folosit de membrii grupării pentru supravegherea politistilor de frontieră. Pană la finalizarea cercetărilor a fost indisponibilizat si autovehiculul in care au fost descoperite tigaretele din cadrul operaţiunii de prindere în flagrant. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.