Acasă Uncategorized Londra: Conferinta RUSI dedicata apararii antiracheta

Londra: Conferinta RUSI dedicata apararii antiracheta

DISTRIBUIȚI

101813 – 15062011 – Secretarul de stat Bogdan Aurescu participă, miercuri, la cea de-a 12-a ediţie a Conferinţei RUSI (Royal United Services Institute).

Evenimentul din acest an va fi dedicat problematicii apărării antirachetă, domeniu de interes major în care în ultima perioadă au apărut evoluţii importante, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. Conferinţa va permite abordarea, într-un format informal, a implicaţiilor generate de deciziile în domeniul apărării antirachetă adoptate la Summit-ul NATO de la Lisabona, cu accent pe perspectivele de dezvoltare ale sistemului de apărare activă stratificată împotriva rachetelor balistice în teatru (ALTBMD) şi ale proiectului SUA de dezvoltare graduală, în etape a sistemului de apărare antirachetă din Europa (EPAA). De asemenea, sesiunile de lucru vor oferi prilejul unor discuţii de substanţă cu privire la natura ameninţării şi la modalităţile efective de conturare a unei cooperări NATO-Rusia în materie de apărare antirachetă.

Pe lista de participanţi figurează, printre alţii, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, subsecretarul de stat al SUA Ellen Tauscher, directorul US Missile Defense Agency, gen. Patrick O’Reilly, şi Dmitri Rogozin, reprezentantul permanent al Rusiei la NATO.

Bogdan Aurescu, care a condus echipa română care a negociat Acordul privind participarea României la dezvoltarea sistemului american de apărare antirachetă, va susţine o alocuţiune în cadrul sesiunii dedicate noului Concept Strategic al NATO şi cooperării NATO cu Rusia în domeniul apărării antirachetă.

RUSI a fost fondată în 1831 de către ducele de Wellington. Conferinţele RUSI oferă posibilitatea abordării, de o manieră informală, a unor subiecte de maximă actualitate de pe agenda internaţională, într-un format select, cu participarea unor înalţi oficiali, experţi internaţionali, formatori de opinie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.