Acasă Uncategorized Miercurea Ciuc: Preşedintele Consiliului Judetean Harghita il ia la intrebări pe comisarul...

Miercurea Ciuc: Preşedintele Consiliului Judetean Harghita il ia la intrebări pe comisarul European Johannes Hahn

DISTRIBUIȚI

101965 – 21062011 – Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, i-a trimis o scrisoare comisarului european Johannes Hahn, specialist in dezvoltare regionala, prin care il roaga sa-si exprime opinia in privinta clarificarii aspectelor legate de argumentele aduse in disputele politice legate de sistemul administrative din Romania.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita arata ca actualitatea scrisorii si a intrebarilor formulate este data de faptul ca presedintele Romaniei a initiat transformarea actualului sistem administrativ-teritorial din Romania si, pe langa desfiintarea judetelor (de nivel NUTS 3) actuale, vrea crearea a opt regiuni de dezvoltare si administrative (nivel NUTS 3). 

Borboly Csaba a formulat 11 intrebari pentru comisarul european Johannes Hahn despre cum ar trebui sa arate Romania in urma reorganizarii teritoriale. Borboly Csaba vrea sa stie ce populatie si intindere ar trebui sa aiba regiunile de dezvoltare, daca regiunile trebuie sa fie in acelasi timp si unitati administrativ-teritoriale. Presedintele Consiliului Judetean Harghita il mai intreaba pe comisarul european Johannes Hahn daca existe norme comunitare care interzic, ca la formarea regiunilor de dezvoltare, statele membre sa aiba in vedere traditiile istorice si culturale. Presedintele Consiliului Judetean Harghita vrea sa mai stie daca este mai avantajoasa, din punctul de vedere al atragerii si utilizarii cu succes a fondurilor europene, regiuni legate din punct de vedere economic, istoric si cultural sau regiuni create in mod artificial, fara a avea in vedere traditiile din regiunea in cauza. Borboly Csaba vrea sa stie daca nu ar fi bine ca sa fie organizat un referendum pentru a se afla parerea cetatenilor cu privire la acest subiect. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.