Acasă Uncategorized OMS: Telefoanele mobile pot cauza cancerul

OMS: Telefoanele mobile pot cauza cancerul

DISTRIBUIȚI

 101422 – 01062011 – Radiatiile provenite de la telefoanele mobile pot cauza cancerul, a anuntat Agentia Internationala pentru Cercetari in domeniul Cancerului, parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), relateaza Euractiv.

Studiul realizat va fi acum preluat de OMS si agentiile nationale pentru elaborarea de ghiduri privind folosirea telefoanelor mobile. 

Un grup international de experti a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a analizat detaliile a zeci de studii dedicate influentei radiatiilor provenite de la telefoanele mobile.

„Probele, care continua sa se adune, sunt suficient de puternice pentru a justifica pozitionarea telefoanelor mobile la nivelul 2b (unul din cele cinci niveluri de clasificare care definesc produsele posibil cancerigene pentru om)”, a spus Jonathan Samet, presedintele grupului de lucru.

„Grupul de experti si-a fundamentat aceasta clasificare pe studii epidemiologice care arata un risc crescut de gliom, un tip de cancer al creierului asociat cu utilizarea telefonului mobil”, a mai spus Samet. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.