Acasă Uncategorized Piteşti: Trimiteri în judecată în cazul permiselor de conducere obţinute prin mită...

Piteşti: Trimiteri în judecată în cazul permiselor de conducere obţinute prin mită la Piteşti

DISTRIBUIȚI

101718 – 10062011- Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Laurenţiu Ionuţ Bălan – ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş – Serviciul Poliţiei Rutiere, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, Florian Mircea Silveanu în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, Florin Negrilă, Sorin Victor Lazăr, Costache Tudorel Marin în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă şi Ionel Ilie şi Marius Foiaîn sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Conform procurorilor, în perioada martie – mai 2008, inculpatul Silveanu a pretins şi a primit efectiv de la inculpaţii Negrilă, Lazăr şi Marin suma totală de 12.300 euro şi 200 lei, prin intermediul inculpaţilor Ilie şi Foia. Silveanu s-a prevalat de o influenţă reală asupra funcţionarilor din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş şi a pretins şi primit banii pentru a-i determina pe aceştia să înlesnească obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de către Negrilă, Lazăr şi Marin.
De regulă, candidaţii care au dat bani cu titlu de mită nu susţineau decât proba teoretică şi aceasta în condiţiile în care pe chestionar erau însemnate răspunsurile corecte, nu susţineau nici proba practică, iar dosarul pentru obţinerea permisului de conducere era întocmit din documente falsificate de către inculpatul Bălan.

Silveanu a beneficiat şi de ajutorul lui Bălan, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Argeş, care s-a ocupat de obţinerea documentaţiei prin care se atesta în fals că toţi cumpărătorii de influenţă au efectuat cursurile unor şcoli de conducători auto şi de programarea acestora la examenul auto. În schimbul acestui sprijin, Bălan a primit de la Silveanu suma totală de 5.400 euro (câte 1.800 euro de la fiecare din cei trei cumpărători de influenţă).

În vederea confiscării sumelor de bani primite, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri aparţinând inculpaţilor Bălan şi Silveanu.

Inculpaţii Bălan şi Silveanu au mai fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în cursul lunii decembrie 2008 în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Piteşti. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.