Acasă Uncategorized Presa de limba romana din Harghita, implicata abuziv in organizarea unei adunari...

Presa de limba romana din Harghita, implicata abuziv in organizarea unei adunari populare la Sf. Gheorghe

DISTRIBUIȚI

102067 – 23062011 –”Sigla ziarului Informația Harghitei, apărută în videoclipul care incită populația de etnie română să participle la o mare adunare populară în 26 iunie la Sf. Gheorghe, a fost inclusă, fără cunoștința – și, bineînțeles – fără acordul redacției”, se precizează într-un comunicat de presă remis spre difuzare PROMPT MEDIA. Ziariștii de la Informația Harghitei subliniază că în publicația lor ”nu există niciun text care sprijină o astfel de manifestare”. ”Dimpotrivă, din conținuturile piblicistice ale ziarului reiese că orice acțiune de acets tip, organizată în contextual disputelor privind reorganizarea teritorală – fie de români, fie de maghiari – este pericloasă și inoportună”, se mai arată în comunicat. Într-un videoclip postat pe Youtube, ”toţi românii din ţară” sunt chemaţi, pe 26 iunie, la Sf. Gheorghe, la o adunare naţională. Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, al cărui nume apare printre organizatori, se delimitează, ca și presa de limbă română din Harghita de această invitație și de această acţiune.

 

 

Îndemnul, intitulat „26 iunie 2011 – Mobilizare naţională la Sfântu Gheorghe”, vine în contextul reorganizării administrative a ţării, în apel fiind specificat faptul că manifestaţia este organizată pentru apărarea unităţii teritoriale, identităţii naţionale şi credinţei străbune.

Participanţii la această „mare adunare naţională” sunt aşteptaţi să aducă icoane şi steaguri tricolore şi să se îmbrace în costume populare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.