Acasă Uncategorized Procurorii ii interzic, in continuare, senatorului Banias sa paraseasca tara

Procurorii ii interzic, in continuare, senatorului Banias sa paraseasca tara

DISTRIBUIȚI

101970 – 21062011 – Procurorii au prelungit, cu încă 30 de zile, interdicția de a părăsi țara petru senatorul PDL Mircea Banias. Parlamentarul este cercetat în dosarul afacerilor ilegale din Portul Constanţa. Alături de Banias, în dosar mai sunt cercetate alte 28 de persoane suspectate de corupție.  Potrivit procurorilor, în 22 octombrie 2010, senatorul Mircea Banias a ceru cu titlu gratuit mai multe mărfuri care fuseseră confiscate de vameșii constanțeni, promitând că în schimbul acestui serviciu îl va susține în blocarea restructurării autorităţii vamale de pe raza judeţului Constanţa şi a unui ordin ministerial care prevedea obligativitatea scanării tuturor containerelor din Portul Constanţa Sud Agigea, că va interveni pentru ca o persoană, ce nu era agreată de grupul infracţional, să nu fie numită într-o funcţie de conducere în cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa şi că îşi va folosi influenţa pentru menţinerea în funcţie a unui fost director al Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa.

 

 

 

Procurorii au mai stabilit că cele câteva mii de perechi de încălţări sport şi de seturi de bluze şi pantaloni de trening cerute de senatorul PDL celor care lucrau în vama Agigea au fost duse din depozitul de bunuri confiscate al vămii direct la locuinţa fratelui parlamentarului.

Mircea Banias declara, la momentul la care ceilalţi inculpaţi în acest dosar au fost reţinuţi, că a cerut aceste bunuri, însă ele ar fi fost destinate unei asociaţiii a surzilor din Constanţa.

Potrivit procurorilor, Asociaţia pentru Promovarea Porturilor Dunărene şi la Marea Neagră Constanţa, „asociaţie care le aparţine, ca membri fondatori, inculpatului Banias Mircea Marius şi numitului Banias Emil, fratele său, având funcţia de director în cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa SA, a primit, cu titlu gratuit, fără a exista această posibilitate legală, în schimbul protejării intereselor membrilor grupului infracţional organizat” o mie de perechi de încălţăminte sport pentru copii, 750 de costume de trening, 628 de curele, 250 de perechi de pantaloni pentru adulţi, 1.093 de costume de trening purtând însemnele mărcii Adidas şi 700 de perechi de încălţăminte sport purtând însemnele mărcii Adidas. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.