Acasă Uncategorized Recitaluri extraordinare Ion Caramitru pe texte de Eminescu în SUA şi Canada

Recitaluri extraordinare Ion Caramitru pe texte de Eminescu în SUA şi Canada

DISTRIBUIȚI

101956 – 20062011 – La invitaţia Institutului Cultural Român (ICR) New York, Ion Caramitru va susţine între 23 şi 26 iunie a. c. patru recitaluri extraordinare pe texte de Mihai Eminescu în New York, Washington D.C. şi Philadelphia. „Eminescu” este un spectacol inedit, în limba română, cu participarea clarinetistului Aurelian-Octav Popa, transmite Romanian Global News.

Cele patru reprezentaţii fac parte dintr-un turneu organizat de ICR New York în colaborare cu Ambasada României la Washington D.C., Consulatul General Onorific al României la Philadelphia, Queens Library NY şi Biserica Sfânta Treime din Philadelphia. Prin această iniţiativă, ICR New York celebrează opera poetului naţional, oferind un eveniment preţios şi mult aşteptat comunităţii româneşti din SUA. Turneul continuă în 30 iunie – 2 iulie, cu sprijinul Institutului Cultural Român, la Montreal şi Toronto.

„Acesta este un spectacol inedit care include selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet. Cea mai mare parte a operei lui Eminescu se afla în celebra lui ladă cu care umbla pe unde se muta şi în care îşi ducea caietele şi notaţiile lui, şi care acum, în sfârşit, au fost tipărite prin sistem digital, facsimilate de către Academia Română. Mărturisesc că am avut o participare fundamentală la acest proces, pe durata mandatului meu la Ministerul Culturii”, a declarat Ion Caramitru.

Seria de recitaluri „Eminescu” va fi precedată în data de 21 iunie la ICR New York de o întâlnire excepţională cu Ion Caramitru şi Dorina Lazăr, derulată sub titulatura „Teatru dincolo de graniţe”. Adresîndu-se publicului american şi, în mod special, celor interesaţi de teatru şi de schimburile internaţionale, evenimentul îi va pune faţă în faţă pe doi dintre cei mai apreciaţi actori români şi, totodată, doi manageri remarcabili, conducând actualmente Teatrul Naţional din Bucureşti, respectiv Teatrul Odeon din Bucureşti. Invitaţii ICR New York vor purta un dialog despre prezenţa teatrului românesc în străinătate, rezultatele pozitive şi dificultăţile asociate colaborărilor internaţionale, dar şi despre parcursul lor personal şi tranziţia de la cariera de actor la cea de administrator cultural în România post-comunistă. Conversaţia se va derula în limba engleză şi va fi moderată de Corina Şuteu, director al ICR New York. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.