Acasă Uncategorized Roma: Sorin Oprescu către tiganii din Roma: “Oferiti respect italienilor si ei...

Roma: Sorin Oprescu către tiganii din Roma: “Oferiti respect italienilor si ei va vor raspunde la fel”

DISTRIBUIȚI

101867 – 16062011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat, joi, impreuna cu omologul sau italian, Giani Allemano, una dintre cele sapte tabere autorizate de romi de la periferia Romei.

Sorin Oprescu s-a adresat romilor prezenti in tabara River Village, aratandu-le ca Primaria Capitalei, impreuna cu autoritatile italiene, depun eforturi pentru a le crea conditii de locuit decente. De asemenea, Sorin Oprescu i-a anuntat pe locuitorii taberei ca, incepand de astazi, se pot adresa biroului permanent al Municipiului Bucuresti la Roma pentru solutionarea problemelor pe care le intampina. “Acolo veti gasi oameni care vorbesc romaneste si care vor face toate demersurile necesare obtinerii actelor de care aveti nevoie pentru gasirea unui loc de munca si care vor mijloci legaturile dintre voi si rudele din tara. Stiu ca multi dintre voi aveti copii sau parinti care au ramas in Romania, de aceea va spun inca o data, apelati cu incredere la serviciile acestui birou”, a adaugat Sorin Oprescu.

Mesajul primarului Sorin Oprescu catre romii aflati in tabara de la periferia Romei a fost acela de a se integra in societatea italiana, oferind respect comunitatii locale.
„Am venit sa va spun clar: oferiti respect italienilor si ei va vor raspunde la fel. In orice societate civilizata e nevoie de disciplina. Numai asa va puteti integra. Nu exista alta cale decat integrarea”, a subliniat Sorin Oprescu.

Edilul Romei, Giani Alemanno, a aratat ca autoritatile italiene au in plan desfiintarea treptata a tuturor taberelor tolerate sau neautorizate si transferarea, in timp, a persoanelor gazduite in acestea, in tabere autorizate, sub rezerva respectarii conditiilor si criteriilor prevazute de legislatia nationala si locala in materie de imigranti.

In prezent, in regiunea Roma-Lazio functioneaza 118 tabere, in care traiesc 8000 de romi de diferite nationalitati, 3.450 dintre acestia avand nationalitate romana, restul fiind preponderent sarbi, bosniaci, croati si kosovari. Din cele 118 tabere, şapte sunt autorizate si beneficiaza de utilitati publice si servicii de asistenta sociala si medicala, persoanele cazate in aceste tabere fiind inregistrate in mod oficial si neavand niciun fel de antecedente penale atat in Italia, cat si in Romania. De asemenea, exista si 11 tabere tolerate, restul de 100 fiind neautorizate. In acestea, locuiesc 1.000 de persoane de etnie rroma, din care doar 19 la suta sunt de nationalitate romana. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.