Acasă Uncategorized Scade numărul cazurilor noi de îmbolnăviri cu E.coli în Germania

Scade numărul cazurilor noi de îmbolnăviri cu E.coli în Germania

DISTRIBUIȚI

101991 – 21062011 – Cele mai recente informaţii privind epidemia produsă de E.coli în Germania arată că pănă la data de 15 iunie erau înregistrate 3.351 de cazuri de îmbolnăviri, dintre care 37 au avut ca final decesul persoanelor infectate.

Avertizarea către consumatori de a evita consumul de castraveţi, roşii si salată a fost înlocuită cu recomandarea de a evita, de această dată, consumul, în stare crudă, de germeni ai unor plante, care se folosesc pentru prepararea anumitor salate.

Noile recomandări au venit din partea Biroului Federal pentru Protecţia Consumatorilor şi Siguranţa Alimentelor; Institutul Robert Koch şi Institutul Federal pentru Evalurea Riscului din Germania, în urma rezultatelor unei anchete epidemiologide realizate de către autoritatea competentă din Saxonia.

           Datele colectate au arătat o pondere mai mare a cazurilor de îmbolnăvire în situaţiile în care s-au consumat germeni de plante în stare crudă, ca atare, sau în combinaţie cu alte legume, în salate.

Raportările arată şi o descreştere a apariţiei de noi cazuri, situaţie îmbucurătoare, a cărei cauzalitate poate avea două explicaţii: reducerea sau absenţa consumului de castraveţi, roşii, salată şi germeni de plante sau reducerea sursei de infecţie.

În continuare, Institutul Federal pentru Evalurea Riscului din Germania colaborează cu autorităţile competente pentru siguranţa alimentelor, de la nivel regional sau federal.

Un grup de lucru format din experţi ai autorităţilor sus-menţionate şi reprezentanţi ai landurilor Bavaria, Hamburg, Hesse, Saxonia de jos şi Mecklenburg-Western Pomerania coroborează datele obţinute în urma anchetei epidemiologice cu informaţiile referitoare la trasabilitatea alimentelor investigate.

Scopul acestei colaborări este de a identifica noi date şi eventualele conexiuni între focarele de boală apărute în diferite regiuni pentru a actualiza şi a eficientiza strategia care să conducă la eradicarea acestei epidemii.

Acest grup de lucru este sprijinit de specialişti ai Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) şi ai Comisiei Europene. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.