Acasă Uncategorized Strasbourg: Adina Vâlean şi Daciana Sârbu iniţiază o declaraţie a Parlamentului European...

Strasbourg: Adina Vâlean şi Daciana Sârbu iniţiază o declaraţie a Parlamentului European pentru gestionarea situaţiei câinilor

DISTRIBUIȚI

101641 – 08062011- Eurodeputata PNL Adina Valean a initiat, saptamana aceasta, alaturi de Daciana Sarbu si alti doi europarlamentari, o declaratie scrisa privind „gestionarea populatiei canine in Uniunea Europeana” solicitand, printre altele, statelor UE sa adopte strategii corespunzatoare in acest sens, care sa cuprinda „masuri cum ar fi sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie”. Daca declaratia va intruni jumatate plus unu din numarul parlamentarilor europeni, va deveni pozitia oficiala a PE in acest dosar.

In preambulul declaratiei scrise, se arata ca „in conformitate cu tratatul Uniunii Europene, animalele sunt fiinte sensibile, iar statele membre UE trebuie sa acorde intreaga atentie cerintelor referitoare la conditiile de viata ale animalelor”. Totodata se mentioneaza ca „in unele state membre, animalele fara stapan reprezinta o amenintare la adresa sanatatii si sigurantei publice” si ca unele dintre aceste tari „aplica masuri extreme impotriva animalelor fara stapan”.

Eurodeputatii invita Comisia sa asigure respectarea principiului mentionat in articolul 13 din tratat in statele membre, iar statele membre sa adopte strategii corespunzatoare privind gestionarea populatiei canine, care sa cuprinda masuri precum sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie.

In acelasi timp, europarlamentarii Adina Valean, Daciana Sarbu, Elisabeth Jeggle si Janusz Wojciechowski solicita CE sa incurajeze statele membre sa introduca identificarea si inregistrarea obligatorie a fiecarui caine, prin sisteme compatibile la nivelul UE, pentru a evita raspandirea bolilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.