Acasă Uncategorized Strasbourg: Eurodeputatul Corina Creţu pledează pentru abolirea pedepsei cu moartea în SUA

Strasbourg: Eurodeputatul Corina Creţu pledează pentru abolirea pedepsei cu moartea în SUA

DISTRIBUIȚI

101731 – 10062011- Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a intervenit în sesiunea plenară de la Strasbourg, în cadrul discuţiilor referitoare la respectarea drepturilor omului în centrul de detenţie de la Guantanamo, în Sudan şi în Madagascar.

Referitor la situaţia deţinuţilor de la Guantanamo, vicepreşedintele Comisiei pentru Dezvoltare a pledat pentru abolirea pedepsei cu moartea de catre SUA, exprimându-si speranţa că autorităţile americane vor fi mai receptive faţă de angajamentul UE în vederea renunţării la pedeapsa capitală în întreaga lume. ”Faptul că avem această poziţie legată de abolirea pedeapsei cu moartea nu înseamnă că subevaluăm parteneriatul pe care-l avem cu Statele Unite”, a precizat Corina Creţu, menţionând că relaţiile cu SUA reprezintă o prioritate pentru socialiştii europeni.

 

În cadrul dezbaterii, Corina Creţu a respins acuzaţiile referitoare la existenţa unor posibile centre de detenţie ale CIA pe teritoriul României. ”Când se aduc asemenea acuzaţii grave unei ţări, trebuie să existe şi informaţiile necesare”, a atras atenţia europarlamentarul PSD. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.