Acasă Uncategorized Strasbourg: Ioan Mircea Paşcu despre Raportul PE privind Moldova: „Este un moment...

Strasbourg: Ioan Mircea Paşcu despre Raportul PE privind Moldova: „Este un moment important care trebuie valorificat”

DISTRIBUIȚI

101851 – 16062011 – Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European (AFET), a evidenţiat, miercuri, în dezbaterea dedicată proiectului de raport privind Moldova, eforturile făcute de parlamentarii europeni pentru ca Uniunea Europeană să-şi păstreze sprijinul pentru candidatura Moldovei şi a subliniat necesitatea unui răspuns adecvat la aceste demersuri. „Proiectul este o contribuţie importantă într-un moment important pentru că, cu atâtea probleme în jurul Europei, este dificil de menţinut atenţia pentru o candidatură cum este cea a Moldovei. Şi ceea ce facem noi aici este să menţinem atenţia UE, a factorilor de conducere din Uniune pentru candidatura acestei ultime parţi de latinitate rămase în afara instituţiilor europene. Eu cred că, aşa cum este redactat în momentul de faţă, Raportul reuşeşte să atingă principalele probleme care confruntă candidatura Moldovei şi cred că este suficient de explicit în a atrage atenţia prietenilor noştri moldoveni că acesta este un moment extrem de important şi că nu este cazul să ne permitem să-l pierdem”, a punctat europarlamentarul PSD, subliniind importanţa valorificării acestui moment.

„Noi facem eforturi în Parlamentul European pentru ca Uniunea Europeană să-şi păstreze disponibilitatea şi atenţia şi sprijinul pentru candidatura Moldovei dar, în acelaşi timp, şi acasă, adică in Moldova, trebuie să existe un răspuns la această situaţie. Îmi exprim în continuare sprijinul pentru raportor şi disponibilitatea din partea mea si a grupului pe care îl reprezint de a contribui la desăvârşirea unui raport bun privind candidatura merituoasă a unei ţări pe care o vrem alături de noi”, a concluzionat vicepreşedintele AFET.

Paşcu este raportorul din umbră al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE pentru „Raportul conţinând recomandările Parlamentului European adresate Consiliului, Comisiei şi Serviciului European de Acţiune Externă, privind negocierile în curs de desfăşurare dintre Uniunea Europeană şi Moldova în vederea încheierii unui Acord de asociere”. Proiectul respectă discuţiile anterioare avute de raportor cu raportorii din umbră şi include recomandările acestora. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.