Acasă Uncategorized Strasbourg: Norica Nicolai a prezentat raportul „Situatiei femeilor pe timp de razboi”

Strasbourg: Norica Nicolai a prezentat raportul „Situatiei femeilor pe timp de razboi”

DISTRIBUIȚI

101809 – 15062011 – Eurodeputatul liberală Norica Nicolai şi-a lansat raportul din proprie iniţiativă în Comisia pentru Drepturile Femeilor şi Egalitatea de Gen pe dosarul privind „Situaţia Femeilor în timpul războiului„. Comisia FEMM a găzduit prima audiere publică pe această temă. Norica Nicolai a susţinut, în cuvântul de deschidere, că strategia europeană privind situaţia femeilor în timpul conflictelor trebuie corelată cu politica de securitate şi apărare. Eurodeputata liberală a făcut această propunere în calitate de vicepreşedintă a Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare din Parlamentul European. „Războiul modern care se poartă astăzi în mai multe colţuri ale lumii este complet diferit de războiul clasic pentru că nu are reguli clare. De aceea cred că este importantă corelarea strategiei europene în privinţa femeilor în timpul conflictelor şi politica europeană de securitate şi apărare, cu atât mai mult cu cât discutăm despre două  proiecte UE  aflate la început de drum

 

 

 

  după Tratatul de la Lisabona. De aceea este important ca în perioada următoare să ne concentrăm pe găsirea unor mecanisme care pot ameliora situaţia femeilor aflate în zone de conflict”, a spus Norica Nicolai.

Ea a insistat asupra gravităţii faptelor comise împotriva femeilor în timpul conflictelor armate. Eurodeputata liberală a atras atenţia asupra vulnerabilităţii femeii în vreme de război ca principală ţintă de exploatare şi marginalizare.

„Asistăm astăzi în multe regiuni, în special  într-un anumit tip de societate, la acte grave de violenţă împotriva femeilor. Aş da un sigur exemplu, ceea ce se întâmplă acum în Libia. Vorbesc în mod special de viol. Chiar dacă violul este condamnat vehement de rezoluţiile ONU, avem nevoie de definiţii clare pentru că acest tip de violenţă nu este suficient de bine definit în tratate. Trebuie să ne concentrăm pe două căi de acţiune: prevenţia şi pedeapsa. Este necesar să folosim toate pârghiile posibile pentru a avea definiţii clare şi legislaţie pe măsură în cadrul tratatelor noastre europene şi  internaţionale”, a adăugat eurodeputatul liberal.

Norica Nicolai urmează să prezinte primul text de lucru al raportului său de iniţiativă după vacanţa europarlamentară, în prima săptămână de activitate în comisiile de specialitate de la finele lunii august. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.