Acasă Uncategorized Strasbourg: Viorica Dăncilă cere sprijinul UE pentru sistemul de irigaţii din România

Strasbourg: Viorica Dăncilă cere sprijinul UE pentru sistemul de irigaţii din România

DISTRIBUIȚI

101612 – 07062011- Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a pledat luni seara, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, pentru dezvoltarea de programe pentru extinderea sistemelor de irigaţii în statele nou aderate, inclusiv România, deficitare la acest capitol.

„Seceta cu care se confruntă în prezent întreaga Europă, precum şi prognoza pe perioada următoare, alimentează îngrijorările privind o nouă creştere a preţurilor produselor alimentare, dar şi în ceea ce priveşte securitatea alimentară”, a declarat Dăncilă.

În opinia europarlamentarului român, Comisia Europeană, trebuie să asigure plata în avans a subvenţiilor europene, pentru a veni în ajutorul fermierilor, care trebuie să utilizeze sistemele de irigaţii existente, pentru a evita astfel pierderea totală a recoltelor de anul acesta.

Concomitent cu acesta măsura, trebuie avute în vedere soluţii de sprijin pentru implementarea sistemelor de irigaţii, acolo unde utilizarea acestora este necesară. În Romania, suprafaţa irigată se cifrează la 30%, iar lipsa apei şi prezenţa secetei creează probleme similare cu a celorlalte state membre, dar fără a putea veni în sprijinul agricultorilor cu acestă măsura salvatoare în cazul acestei situaţii, a concluzionat Dăncilă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.