Acasă Uncategorized Vama Veche, Constanţa: Politisti de frontiera prinsi cu spaga in buzunar

Vama Veche, Constanţa: Politisti de frontiera prinsi cu spaga in buzunar

DISTRIBUIȚI

102157 – 27062011 – Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din judeţele Constanţa şi Călăraşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au desfăşurat, duminică, o acţiune de prindere în flagrant a unor poliţişti de frontieră cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Cercetările au început în cursul anului 2010, ca urmare a sesizării DGA cu privire la faptul că unii lucrători de poliţie de frontieră permit, în schimbul unor sume de bani, intrarea/ieşirea în/din ţară a unor cetăţeni care nu îndeplinesc condiţiile legale.

În seara zilei de 26 iunie a. c., în jurul orelor 21.00, un ofiţer DGA – investigator autorizat în cauză – s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pentru a ieşi din România cu destinaţia Bulgaria. În urma controlului specific, agentul de poliţie a constatat că investigatorul nu poseda procură specială pentru ieşirea din ţară din partea proprietarului autoturismului pe care îl conducea, iar autoturismul avea inspecţia tehnică periodică expirată.

După constatarea făcută, agentul de poliţie de frontieră a înmânat documentele agentului de poliţie de frontieră bulgar, făcându-i semn investigatorului DGA şi spunându-i să discute cu colegul său bulgar pentru rezolvarea situaţiei.

Poliţistul bulgar a lăsat să se înţeleagă că aşteaptă ceva în schimbul documentelor, moment în care ofiţerul DGA i-a înmânat suma de 70 de euro. După primirea banilor, poliţistul bulgar i-a restituit documentele şi l-a lăsat să intre în Bulgaria.

În momentul intervenţiei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa împreună cu lucrătorii DGA, poliţistul de frontieră bulgar a încercat să fugă de la faţa locului, bruscându-l pe unul dintre ofiţerii DGA, ceea ce a făcut necesară imobilizarea şi încătuşarea lui.

În prezent, agentul de poliţie român este cercetat în stare de libertate pentru abuz în serviciu, iar cel bulgar, pentru complicitate la abuz în serviciu.

În aceeaşi cauză, sunt cercetaţi pentru fapte similare alţi patru poliţişti de frontieră. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.