Acasă Uncategorized Washington: Peste Ocean, pentru scut

Washington: Peste Ocean, pentru scut

DISTRIBUIȚI

– 101521 – 03062011 – O delegaţie inter-ministerială MAE-MApN condusă de secretarul de Stat Bogdan Aurescu se va deplasa la Washington în perioada 3-6 iunie 2011, anunță MAE. Programul cuprinde întâlniri cu oficiali de rang înalt din

 cadrul Departamentului de Stat, Congresului SUA şi Departamentului Apărării. La nivelul Departamentului de Stat, demnitarul român va discuta cu Ellen Tauscher, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, Nancy McEldowney, prim-adjunct al asistentului secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi euro-asiatice, Pamela Quanrud, adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi euro-asiatice, şi Frank Rose, asistentul adjunctului secretarului de stat pentru politica de apărare şi operaţiuni de verificare.

 

 

De asemenea, secretarul de stat Bogdan Aurescu se va întâlni cu Michael Turner, preşedinte al subcomitetului pentru forţe strategice din cadrul Comisiei pentru forţele armate a Camerei Reprezentanţilor, şi Loretta Sanchez, vice-preşedinte al subcomitetului pentru forţe strategice din cadrul Comisiei pentru forţele armate a Camerei Reprezentanţilor.

Programul deplasării la Washington include şi o întrevedere la Departamentul Apărării, cu James Townsend, adjunct al asistentului secretarului apărării pentru Europa şi NATO.

Agenda de discuţii în aceste întâlniri va fi cuprinzătoare şi va include subiecte din portofoliul gestionat de oficialul român aflate în actualitatea internaţională, regională şi bilaterală.

Între altele, vor fi analizate stadiul şi perspectivele de dezvoltare în continuare a relaţiei de Parteneriat Strategic între România şi SUA, inclusiv în ceea ce priveşte paşii de urmat în vederea intrării în vigoare a Acordului privind amplasarea, pe teritoriul României, a unor componente terestre ale sistemului american de apărare antirachetă în Europa, care a fost finalizat la nivelul delegaţiilor de negociere la runda a 7-a, din 4 mai 2011. Subiectul apărării antirachetă va fi abordat şi din punctul de vedere al dezvoltărilor la nivelul NATO. 

Un alt subiect discutat va fi cel al relaţiei NATO-Rusia în contextul deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Lisabona, printre care cea de cooperare în domeniul apărării antirachetă ocupă un loc aparte.

Va fi trecută în revistă cooperarea româno-americană în teatrele de operaţii. Tot pe plan politico-operaţional, va fi discutată relaţia SUA-UE în contextul semnării recente a Acordului de cooperare în domeniul gestionării crizelor. De asemenea, vor fi avute în vedere evoluţiile recente din vecinătatea Alianţei Nord-Atlantice, cu accent special asupra celor din regiunea Mării Negre.

Vizita la Washington a secretarului de stat Bogdan Aurescu survine pe fondul unor contacte bilaterale susţinute, de nivel, care reflectă nivelul ridicat al Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA. Pe această linie se înscrie şi recenta vizită în România, la 3-4 mai 2011, a subsecretarului de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, Ellen Tauscher. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.