Acasă Uncategorized Zece cazuri de imbolnavire cu E.coli in regiunea Bordeaux din Franta

Zece cazuri de imbolnavire cu E.coli in regiunea Bordeaux din Franta

DISTRIBUIȚI

102244 – 29062011

Conform ultimelor informaţii primite din partea Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) specialiştii monitorizează atent evoluţia ultimului focar de E.coli apărut în regiunea Bordeaux din Franţa. Totodată, aceştia pregătesc o fundamentare ştiinţifică a situaţiei pentru a sprijini Comisia Europeană în analizarea datelor colectate referitoare la evoluţia acestui focar. În acest context, specialiştii EFSA cooperează îndeaproape cu experţii Comisiei Europene, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), păstrând un permanent contact cu autorităţile competente pentru siguranţa alimentelor din Statele Membre, în special cu cele din Germania şi Franţa. Autorităţile franceze au raportat 10 cazuri de îmbolnăvire în regiunea Bordeaux, cu pacienţi care au prezentat diaree sanguinolentă, dintre care 5 au fost diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic care s-ar fi datorat toxinei Shiga produsă de E. Coli. Testele bacteriologice preliminare au decelat prezenţa tulpinii E.coli O104:H4 la 2 dintre cazuri. Ofcialii francezi susţin că este aceeaşi tulpină de E.coli precum cea responsabilă pentru apariţia focarului din Germania, asociată cu germenii unor plante. Ancheta epidemiologică a arătat că 7 dintre pacienţi, care locuiesc în apropiere unii de ceilalţi, au participat împreună la un eveniment organizat pe data de 8 iunie în localitatea Begles, de lângă Bordeaux. Şase pacienţi au declarat că au consumat germeni de plante adăugaţi în diferite preparate. EFSA este pregătită să sprijine Comisia Europeană şi Statele Membre în ancheta epidemiologică privind focarul din Franţa, în particular pentru a identifica originea contaminării şi posibilele conexiuni cu focarul din Gemania. Ca urmare a focarului înregistrat în Germania, EFSA, în colaborare cu ECDC a emis recomandări pentru populaţie în scopul prevenirii apariţiei bolilor diareice, în special a celor produse de E.coli. De asemenea, EFSA a elaborat opinii ştiinţifice privind modalităţile de reducere a riscului de contaminare a produselor alimentare şi a celui de infectare a oamenilor cu tulpinile periculoase de E.coli, confirmând totodată eficacitatea respectării bunelor practici în agricultură şi industria alimentară, precum şi a regulilor minime, dar esenţiale, de igienă personală. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.