Acasă Politic Diplome de onoare pentru jurnalistii romani care au primit interdictia de a...

Diplome de onoare pentru jurnalistii romani care au primit interdictia de a intra in Ucraina

DISTRIBUIȚI

102734 – 18072011 – Jurnalistii carora autoritatile ucrainiene le-au interzis sa intre in Ucraina, Simona Lazăr (Jurnalul National) şi soţul său, Valentin Ţigău ( Radio România Actualitati), autori, în 2009, ai unui ciclu de reportaje despre romanii din Sudul Basarabiei vor primi din partea Consiliului Mondial Roman (SUA) si Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni cate o diploma de onoare pentru „Merite deosebite in cunoasterea problematicii romanilor de pretutindeni”, transmite Romanian Global News. Cei doi jurnalisti au fost intorsi de catre serviciile secrete ucrainiene de la frontiera ucrainiana in timp ce se indreptau care Hagi-Curda, de unde urmau sa relateze despre sfintirea primei biserici romanesti din Sudul Basarabiei, care tine de Mitropolia Basarabiei si de BOR.

Autoritatile ucrainiene le-au comunicat ca au interdictie pe cinci ani sa mai intre in Ucraina, ca urmare a reportajelor realizate despre romanii din Sudul Basarabiei in 2009.

Consiliul Mondial Roman si Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni considera un abuz demn de epoca stalinista si un semn ca Ucraina este departe de standardele si principiile care guverneaza Uniunea Europeana si lumea libera in general, se arata in comunicatul celor doua organizatii.

In acest sens cele doua organizatii fac apel la asociatiile mass-media din Romania, Ucraina dar si la cele internationale pentru a se solidariza cu cei doi jurnalisti romani. Acelasi apel se adreseaza si Uniunii Interregionale „Comunitatea Romaneasca” din Ucraina si deputatului roman din Parlamentul Ucrainei, dr. Ion Popescu, pentru a interveni si a corecta un abuz petrecut pe vremea regimului Timosenko, cerand anularea interdictiei pentru cei doi jurnalisti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.