Acasă Externe Agenda Europeana Adrian Severin va fi audiat de OLAF

Adrian Severin va fi audiat de OLAF

DISTRIBUIȚI

102468 – 07072011 – Noul sef al Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), Giovanni Kessler, a anuntat ca il va audia pe social democratul Adrian Severin cat mai curand si spera ca ancheta in scandalul de coruptie, in care sunt implicati trei europarlamentari, sa fie incheiata cat mai repede.

„In curand respectivii deputati vor fi audiati. Avem semnale de la doi dintre ei, inclusiv de la domnul Severin, ca doresc acest lucru. In privinta birourilor deputatilor, pentru ca PE nu ne-a permis accesul singuri, am intrat impreuna cu reprezentantii autoritatilor nationale”, a declarat Kessler in cadrul unui interviu acordat TVR.

Autoritatile romane nu au cerut inca dreptul de a perchezitiona biroul europarlamentarului roman, sigilat dupa izbucnirea scandalului. Cand va avea loc operatiunea la ea va participa si OLAF.

Severin a fost inregistrat de reporterii britanici de la „The Sunday Times” in timp ce accepta sa primeasca mita pentru sustinerea unor amendamente in PE. Reporterii au propus unui numar de 60 de membri ai Parlamentului European sa le plateasca pana la 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente, iar trei dintre alesii europeni au acceptat – Adrian Severin, Zoran Thaler si Ernst Strasser.

Ernst Strasser si Zoran Thaler au demisionat deja din functia de membru al PE. Adrian Severin a demisionat doar din grupul socialistilor europeni si din PSD, insa nu a considerat ca trebuie sa renunte si la functia din PE. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.