Acasă Politic Aiud: La Aiud profesorii il dau in judecata pe primar

Aiud: La Aiud profesorii il dau in judecata pe primar

DISTRIBUIȚI

102713 – 17072011 – Sindicatul Învăţământ Zona (SIZ) Aiud ameninţă că va da în judecată primarul şi administraţia locală dacă nu deblochează banii necesari plăţii indemnizaţiilor concediilor de odihnă.

Potrivit liderului SIZ Aiud, profesor Petru Damo, sindicatul pe care-l conduce a cerut prin intermediul unei solicitări scrise adresate primarului municipiului Aiud, ing. Mihai Horaţiu Josan, ca în calitate de ordonator de credite să dispună “imediat” deblocarea fondurilor pentru plata indemnizaţiilor de concediu pentru toate unităţile şcolare din zona administrativă pe care o gospodăreşte de peste şapte ani.

Petru Damo a subliniat că unităţile şcolare au prezentat în scris, prin note oficiale, necesarul de buget pentru acoperirea “legală şi în totalitate” a plăţii indemnizaţiilor de concediu pentru salariaţii lor, dar cu toate că salariaţii din învăţământ au intrat de câtva timp în concediu, aceştia nu au primit nici acum indemnizaţia.

Prof. Petru Damo a declarat: ”Potrivit Legii nr. 53/2011 privind Codul Muncii, <<îndemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu>>. Acesta a mai adăugat că: “În caz contrar, dacă primarul Mihai Horaţiu Josan nu înţelege că legea este făcută să fie respectată, SIZ Aiud îşi rezervă dreptul de a întreprinde toate demersurile legale necesare reinstaurării legalităţii şi ordinii, inclusiv prin acţionarea în Justiţie şi prin depunerea de plângere penală prealabilă pentru înfăptuirea infracţiunilor de abuz în serviciu (art. 246 Cod Penal) respectiv neglijenţă în serviciu (art. 249 Cod Penal) va cere unele daune”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.