Acasă Politic Arad: Primul tramvai Inperio produs la Arad intra in probe in august

Arad: Primul tramvai Inperio produs la Arad intra in probe in august

DISTRIBUIȚI

102732 – 18072011 – Primul vagon de tramvai tip „Imperio”, cel mai nou model realizat la ora actuală pe piaţa mondială de profil, produs de compania arădeană Fabrica de Tramvaie SC Astra Vagoane Călători SA, în parteneriat cu firma Siemens, a fost prezentat, vineri, în faţa oficialităţilor locale, acesta urmând să intre în probe în luna august. Vasile Blidar, acţionarul majoritar al SC Astra Vagoane Călători SA Arad, a declarat, cu această ocazie, că primul vagon va putea fi văzut pe şine, în probe, în jurul datei de 23 august, când se sărbătoresc Zilele Aradului, fabrica urmând să facă racordul liniilor de tramvai interne din fabrică cu cele urbane, transmite Administratie.ro.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, şi-a manifestat speranţa ca municipalitatea să fie primul beneficiar al acestui nou tip de vagoane de tramvai, însă, susţine el, aceasta depinde de un împrumut pe care Primăria Arad aşteaptă să-l primească de la BEI.

Vagonul ”Imperio” este cu podeaua total scufundată, configuraţia sa fiind adaptată pentru a satisface toate cerinţele pieţei în domeniul transportului urban de călători şi pentru a garanta cel mai bun raport pentru preţ, operare şi mentenanţă. În funcţie de solicitări, vagonul poate avea trei sau patru module, fiind echipat 30% din lungimea acestuia cu uşi la solicitarea beneficiarului. Este dotat cu rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, cărucioare pentru copii şi zonă de acces fără bare. Culoarul pentru pasagerii din interiorul tramvaiului este fără diferenţă de înălţime, nu are trepte şi asigură accesul uşor al călătorului.

Vagonul are un sistem de aer condiţionat atât în salonul pasagerilor, cât şi în cabina vatmanului. Vagonul are 168 sau 240 de locuri în funcţie de numărul de module din care este format, din care 45 sau 60 locuri sunt pe scaune.

Valoarea comercială a vagonului de tramvai se situează între 1,8 şi 2 milioane de euro per/unitate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.