Acasă Politic Bratislva: Exercitiu de protectie civila

Bratislva: Exercitiu de protectie civila

DISTRIBUIȚI

102596 – 12072011 – O delegaţie formată din nouă cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a participat, în perioada 4 – 10 iulie a.c., în oraşul Bratislava din Slovacia, la un exerciţiu internaţional în teren în cadrul proiectului EURETS.

European Emergency Temporary Shelter – EURETS – reprezintă un modul european de protecţie civilă, care vizează asigurarea de adăpost temporar de urgenţă şi servicii esenţiale pentru populaţia afectată de un dezastru, în fazele iniţiale ale acestuia. Modulul este dezvoltat în cadrul unui proiect co-finanţat de către Comisia Europeană. Proiectul a fost atribuit spre derulare Asociaţiei Samaritenilor din Austria, beneficiar coordonator, în cooperare cu Asociaţia Samaritenilor din Slovacia, Guvernul Regiunii Styria şi Asociaţia Iohaniţilor din Germania – beneficiari asociaţi.

Exerciţiul în teren s-a desfăşurat în cadrul unei baze de rachete dezafectată, în apropiere de Bratislava.

Echipa ISU Argeş a intervenit pentru rezolvarea unor situaţii de urgenţă create de organizatori, constând în mărirea capacităţii de adăpostire (prin montarea a 14 corturi), precum şi în implicarea, în calitate de role players, în evenimentele referitoare la sosirea unor cetăţeni străini afectaţi de dezastru care necesită a fi adăpostiţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.