Acasă Economie Bruxelles: 180 milioane de euro pentru a face transportul pe calea ferată...

Bruxelles: 180 milioane de euro pentru a face transportul pe calea ferată şi pe apă mai sigur şi mai atractiv

DISTRIBUIȚI

102390 – 05072011Comisia Europeană a lansat, la 28 iunie, trei noi cereri de proiecte în cadrul programului multianual Trans-European Transport Network (TEN-T). Suma pusă la dispoziţie este de 180 milioane euro şi este destinată, în cea mai mare parte, proiectelor din cadrul Sistemului European de Management al Traficului Feroviar (100 milioane euro). O parte importantă a fondurilor – 70 milioane euro – sunt alocate proiectelor pentru Autostrăzile Maritime, iar alte 10 milioane de euro vor merge la cele legate de Serviciile de Informaţii Fluviale.

            Obiectivul este acela de a face transportul pe calea ferată şi pe apă mai sigur şi mai atractiv în comparaţie cu alte mijloace de transport.

            Data limită pentru transmiterea proiectelor este 23 septembrie 2011. Propunerile vor fi evaluate pe baza relevanţei lor faţă de priorităţile şi obiectivele TEN-T. Alte criterii vor fi maturitatea, precum şi impactul socio-economic şi de mediu.

            Sistemul European de Management al Traficului Feroviar (European Rail Traffic Management Systems – ERMTS) este un cadru armonizat de comandă şi sistem de control recomandat pentru reţeaua de cale ferată europeană. Scopul său este de a asigura continuitatea şi interoperabilitatea reţelelor de cale ferată din Europa şi de a oferi utilizatorilor un nivel înalt de securitate şi siguranţă.

            Autostrăzile Maritime (Motorways of the Sea) reprezintă un proiect prioritar care îşi propune să transfere pe rute maritime traficul de marfă de pe infrastructurile terestre aglomerate. Proiectul ţine cont de potenţialul uriaş pe care îl are transportul maritim, neexploatat încă pe deplin. Un alt avantaj al acestui tip de transport este contribuţia sa la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

            Serviciile de Informaţii Fluviale (River Information Services – RIS) gestionează infrastructura de trafic pe căile navigabile interioare. Se urmăreşte crearea unui trafic inteligent şi a unui sistem de transport pentru a optimiza actuala capacitate şi nivelul de siguranţă şi pentru a îmbunătăţi interoperabilitatea cu alte tipuri de transport. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.