Acasă Politic Bucuresti: ANI o da in judecata pe Olguta Vasilescu

Bucuresti: ANI o da in judecata pe Olguta Vasilescu

DISTRIBUIȚI

102701 – 15072011 – Agenţia Naţională de Integritate (ANI)  a anuntat ca o acţionează în judecată pe senatoarea PSD Lia Olguţa Vasilescu, pentru angajarea răspunderii civile delictuale. Olguţa Vasilescu a ridicat public problema trucării licitaţiei privind serviciile de arhivare electronică a declaraţiilor de avere şi de interese. „Este regretabil ca un reprezentant al unui partid politic să submineze credibilitatea unei instituţii implicată în lupta anticorupţie, apreciată prin Rapoartele Comisiei Europeane, prin colportarea unor informaţii false, fără fundament real, dezinformând grav opinia publică. Mai mult, având în vedere declaraţiile doamnei Lia Olguţa Vasilescu în cadrul conferinţei de presă susţinută la Craiova, în data de 30 aprilie 2010, cu privire la faptul că persoana sa face obiectul verificărilor Agenţiei Naţionale de Integritate, scopul afirmaţiilor sale par să vizeze protejarea intereselor personale.

 

 Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor art. 998 şi 999, Cod Civil, a decis acţionarea în judecată pentru angajarea răspunderii civile delictuale a doamnei Lia Olguţa Vasilescu, ca urmare a prezentării unor fapte nereale, cu un vădit caracter tendenţios şi care au adus instituţiei un serios prejudiciu de imagine”, se spune într-un comunicat al ANI.

Procedura de licitaţie internaţională deschisă a „Sistemului informatic pentru managementul electronic al documentelor, servicii de arhivare electronică, hosting Portal şi servicii asociate”, derulată în perioada 2008 – 2009, s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii şi a fost publicată atât în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, operat d eAgenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, cât şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, se mai arată în comunicatul instituţiei.

Toate documentele aferente procedurii de licitaţie internaţională deschisă se regăsesc pe pagina de Internet a Agenţiei Naţionale de Integritate, la secţiunea „Achizitii Publice” / „Achizitii publice 2009” .

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a constatat, în urma controlului efectuat în anul 2009 la Agenţia Naţională de Integritate, faptul că „autoritatea contractantă s-a încadrat în prevederile cuprinse în O.U.G. nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare”, iar desfăşurarea procedurii de licitaţie s-a făcut cu respectarea prevederilor legale.

De asemenea, transmite ANI, Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice din cadrul Ministerului Finanţelor a constatat respectarea procedurilor prevăzute de lege pe parcursul desfăşurării procedurii de licitaţie. Nici Curtea de Conturi nu a identificat deficienţe în privinţa procedurii de achiziţie publică, spune ANI.

Agenţia invocă şi Raportul de Auditul Extern Independent al Managementului A.N.I. pentru anul 2008 realizat de către Deloitte Touche Tohmatsu Limited (România), care a constatat faptul că „în cazul achiziţiilor, procesul este în conformitate cu legea achiziţiilor publice”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.