Acasă Politic Bucuresti: Au fost aprobate primele dosare de fertilizare in vitro

Bucuresti: Au fost aprobate primele dosare de fertilizare in vitro

DISTRIBUIȚI

102599 – 12072011 – Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante în subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a aprobat 58 de dosare, reprezentând 55% din totalul celor depuse pentru a fi incluse în programul naţional lansat din luna iunie a.c, informează Ministerul Sănătăţii.

În cursul lunii iunie 2011, s-au înregistrat la Ministerul Sănătăţii 106 de dosare ale cuplurilor care s-au prezentat la unul din centrele incluse în program.

Din cele 48 de dosare respinse, 31 nu au întrunit criteriile de natură medicală, iar 17 dosare nu au întrunit criteriile de natură administrativă stabilite prin ordinul ministrului Sănătăţii nr. 765/2011 (lipsa din dosar a unor documente, de ex. declaraţii pe proprie răspundere, adeverinţă de asigurat etc.)

În termen de cinci zile, hotărârea comisiei va fi comunicata unităţilor sanitare la care cuplurile au depus dosarele pentru includerea în subprogramul FIV/ET, urmând ca acestea să informeze, la rândul lor, cuplurile solicitante.

Ministerul Sănătăţii recomandă unităţilor sanitare care derulează subprogramul FIV/ET să efectueze o verificare preliminară a dosarelor depuse de cuplurile interesate înainte de transmiterea dosarelor către Ministerul Sănătăţii, întrucât comisia pentru includerea cuplurilor în subprogramul FIV/ET nu este în măsură să aprobe dosare care nu întrunesc condiţiile impuse prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 765/2011. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.