Acasă Politic Bucuresti: Boc despre revizuirea Constitutiei: „Refuzul opozitiei e o sfidare a regulilor...

Bucuresti: Boc despre revizuirea Constitutiei: „Refuzul opozitiei e o sfidare a regulilor democratiei”

DISTRIBUIȚI

102429 – 06072011 – Decizia opozitiei de a se opune revizuirii Constitutiei incalca regulile democratiei, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

„Daca opozitia, oricare ar fi ea, s-ar raporta mereu spunand <<Nu acum, in mandatul urmator>>, nu am avea niciodata o revizuire a Constitutiei. Daca opozitia din 2003 ar fi spus <<Nu acum>>, nu am fi avut revizuirea. Intrebarea se pune – mai are rost sa chemam oamenii la referendum, sa le cerem parerea, daca Opozitia spune nu? Refuzul opozitiei e o sfidare a regulilor democratiei”, a spus seful Guvernului.

Premierul a amintit ca opozitia din 2003, din care facea atunci parte, a stat la masa Comisiei Consitutionale, astfel incat s-a putut face o revizuire a Legii fundamentale, in interes national.

Presedintele Traian Basescu a trimis proiectul de revizuire a Constitutiei catre Parlament pe 23 iunie, dupa ce Curtea Constitutionala si-a dat avizul consultativ. Proiectul a fost insa blocat la Senat, la nivelul Biroului Permanent, urmand ca parlamentarii puterii sa ceara reluarea lui in plen. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.