Acasă Externe Agenda Europeana Bucuresti: Comisarul Ciolos: Bugetul UE se intoarce in proportie de 95% in...

Bucuresti: Comisarul Ciolos: Bugetul UE se intoarce in proportie de 95% in statele membre

DISTRIBUIȚI

102431 – 06072011 – Bugetul Uniunii Europene in perioada anilor 2014-202 este de 1025 miliarde de euro, care in proportie de 95% se intoarce in statele membre, a anuntat miercuri la Bucuresti comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos.

„Costurile asa zisei birocratii stufoase de la Bruxelles sunt de 5% din acest buget”, a adaugat Ciolos.

Comisarul european a explicat ca “bugetul european nu e similar cu bugetele nationale; bugetul european e pe 7 ani de zile si vine in complement la bugetele nationale”

“Agricultura va primi 371, 7 miliarde de euro, la care se adauga 15, 2 miliarde de euro, finantari prezente in alte linii bugetare, a precizat Ciolos. Un buget de 4, 5 miliarde de euro este prevazut pentru cercetarea si inovarea in agricultura. E pentru prima data cand exista o linie de finantare pe inovare; va finanta consortii intre laborator si institute de cercetare, producatori si organizatiile lor in ideea de a orienta cecetarea agricola cat mai mult spre nevoile practice ale agricultorilor. 3, 5 miliarde de euro vor fi dirijati pentru a finanta situatii de criza, cum a fost gripa aviara, cum a fost mai recent criza cu E coli sau criza cu dioxina in sectorul porcin la inceputul anului, care au un impact asupra pietei si veniturilor agricultorilor”, a mai spus comisarul European. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.