Acasă Social Bucuresti: Crucea Rosie Romana colecteaza fonduri pentru varstnicii bolnavi si singuri

Bucuresti: Crucea Rosie Romana colecteaza fonduri pentru varstnicii bolnavi si singuri

DISTRIBUIȚI

102290 – 01072011Crucea Roşie Română va organiza, în 3 iulie 2011, “Gala Crucii Roşii – 135 de ani de umanitate”, eveniment la care vor participa, alături de preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, personalităţi din diferite domenii – Margareta Pâslaru, Loredana, Marcel Pavel, Nicolae Voiculeţ, Mariana Bitang şi Octavian Belu, Cezara Dafinescu, Venera Arapu, Florina Cercel, Mihai Trăistariu şi Andrei Păunescu. Gala va fi transmisă în direct, atât pe postul naţional de televiziune, cât şi pe TVR Internaţional, în intervalul orar 21.10 – 23.50. Emisiunea va fi prezentată de Iuliana Tudor, voluntar de onoare al Crucii Roşii Române. Cu ocazia aniversării a 135 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, vor fi oferite distincţii unor persoane care au avut o contribuţie remarcabilă de-a lungul timpului, în viaţa Crucii Roşii Române şi va fi lansată o emisiune filatelică specială dedicată acestei aniversări. De asemenea, în seara Galei va fi prezentat proiectul social “Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici”, ai cărui beneficiari sunt bătrâni singuri, cu afecţiuni cardiace. Acest program va fi realizat atât cu sprijinul voluntarilor Crucii Roşii Române, cât şi cu ajutorul îngrijitorilor specializaţi în acest tip de activitate, care vor oferi vârstnicilor suport psihologic şi diferite servicii la domiciliu. Voluntarii vor avea în dotare un kit pentru evaluarea şi monitorizarea stării de sănătate a pacienţilor, care le va permite transmiterea datelor medicale către un centru de monitorizare. „Din nefericire, trăim o perioadă în care mii de vârstinici, bolnavi şi singuri, au ajuns bunicii nimănui. Această etapă vulnerabilă a existenţei este o realitate pe care toţi o vom parcurge. Unii dintre noi, norocoşii, au alături familia sau prietenii. Ceilalţi, deloc puţini şi incercaţi de crunta singurătate, au nevoie de sprijinul semenilor pentru alinarea suferinţei. Pentru aceştia, proiectul Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici, inaugurat de Crucea Roşie Română, reprezintă garanţia că există cineva preocupat de sănătatea lor, de asigurarea unui trai decent şi demn, care să le aducă liniştea atât de necesară, la finalul unei vieţi greu încercate”, a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române.

Proiectul se desfăşoară în prezent în judeţele Bacău, Covasna şi Hunedoara şi necesită fonduri substanţiale pentru a putea fi dezvoltat la nivel naţional.

Gala Crucii Roşii are ca scop colectarea de fonduri în vederea derulării acestui proiect, ca o soluţie de ajutorare a persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa şi care au nevoie de îngrijire la domiciliu.

Toţi românii îşi vor putea arăta solidaritatea faţă de semenii lor vârstnici, donând 2 euro sau 10 euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.