Acasă Politic Bucuresti: Dan Voiculescu: “Nivelul ridicat al arieratelor, o formă de sabotaj macro-economic”

Bucuresti: Dan Voiculescu: “Nivelul ridicat al arieratelor, o formă de sabotaj macro-economic”

DISTRIBUIȚI

102727 – 18072011 – Nivelul ridicat al arieratelor constituie o formă de sabotaj macro-economic, susţine senatorul Dan Voiculescu, într-o postare de pe blogul personal.

“Oficial, arieratele depăşesc, în acest moment, un miliard de lei. Dar aceste date conţin doar întârzierile de plată de peste 90 de zile. Aşadar, suma reală pe care statul o datorează firmelor private este mult mai mare, depăşind un miliard de euro.

Aşa cum am avertizat în mod repetat, arieratele constituie o formă de sabotaj macro-economic. Practic, statul se împrumută fără dobândă de la agenţii privaţi fără a înţelege că asemenea împrumuturi sunt toxice chiar pentru bugetul public şi economia naţională. Falimentându-şi cei mai corecţi contribuabili, statul român se îndreaptă către propriul faliment.

Victimele principale ale arieratelor sunt întreprinderile mici şi mijlocii, motorul oricărei economii sănătoase. Pentru majoritatea IMM-urilor o datorie mai consistentă neachitată la timp poate constitui o sursă de dezechilibru financiar major, care se soldează, de regulă, cu falimentul. Astfel, firme private viabile, care oferă locuri de muncă şi-şi plătesc corect contribuţiile la stat, sunt închise pentru ca instituţiile publice centrale şi locale refuză să-şi onoreze, la timp, obligaţiile.

În loc să susţină dezvoltarea clasei de mijloc, autorităţile publice o decimează.

În mod evident, plata arieratelor reprezintă o prioritate economică absolută a României. O infuzie rapidă de un miliard de euro în economia reală, în IMM-uri, ar genera o creştere economică sănătoasă, locuri de muncă şi consolidarea bugetului naţional. Şi, pentru aceasta, nu este nevoie decât de o alocare raţională şi responsabilă a resurselor publice.

Din păcate, raţiunea şi responsabilitatea nu sunt punctele forte ale actualei guvernări”, scrie Dan Voiculescu pe blog. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.