Acasă Politic Bucuresti: Directorul CFR Calatori a fost eliberat din functie

Bucuresti: Directorul CFR Calatori a fost eliberat din functie

DISTRIBUIȚI

102637 – 13072011 – Directorul CFR Călători Liviu Cristian Pescăruşu a fost eliberat din funcţie miercuri printr-o decizie a ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. Demiterea are loc în urma unui raport al Corpului de Control al ministerului.

În baza raportului Corpului de Control al Ministrului referitor la derularea procedurilor de achiziţie publică pentru „Repararea automotoarelor seria 700, 900, 1000” de către CFR Călători, ministrul Anca Boagiu a dispus demiterea lui Liviu Cristian Pescăraşu din funcţia de director general şi de preşedinte al consiliului de administraţie al societăţii, se precizează într-un comunicat al ministerului Transporturilor.

Raportul Corpului de Control a constat nereguli în fundamentarea preţului pentru respectiva achiziţie, precum şi absenţa avizelor de la autorităţile în domeniu pentru documentaţia tehnică, conform procedurilor.

În consecinţă, procedura de achiziţie publică a fost blocată, iar ministrul Anca Boagiu a solicitat Consiliului de Administraţie al CFR Călători să evalueze menţinerea în funcţie a tuturor persoanelor care conform raportului Corpului de Control au fost depistate ca fiind implicate.

„Nu voi tolera în minister sau la oricare dintre unităţile din subordine, derularea de proceduri de achiziţie care nu respectă regulile de transparenţă şi liberă concurenţă. Pentru a ne asigura că banul public este eficient cheltuit trebuie să avem achiziţii care răspund unor necesităţi reale şi care asigură lucrări de calitate la preţuri concurenţiale. La oricare altă unitate din subordine voi sesiza astfel de probleme, nu voi ezita să iau măsuri similare şi să sesizez instituţiile abilitate ale statului”, a declarat ministrul Boagiu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.