Acasă Politic Bucuresti: FSANP: Sistemul penitenciar are nevoie urgenta de personal suplimentar

Bucuresti: FSANP: Sistemul penitenciar are nevoie urgenta de personal suplimentar

DISTRIBUIȚI

102871 – 22072011 – Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) solicita Guvernului transferarea unei parti a personalului care urmeaza a fi disponibilizat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor pentru acoperirea nevoilor functionale urgente ale sistemului penitenciar.

„Deficitul de personal si inevitabila explozie a numarului de detinuti care urmeaza a fi gestionati de sistemul penitenciar impune adoptarea de urgenta a unei astfel de masuri. Conform estimarilor FSANP cel putin 500 de politisti si jandarmi pot fi transferati, asigurandu-se astfel functionarea in conditii decente a penitenciarelor. In prezent, in sistemul penitenciar sunt peste 3000 de posturi vacante – aproximativ 25% din statul de functii. Aceasta situatie impune efectuarea unui numar de peste 600.000 de ore suplimentare anual fara a lua in calcul situatiile de urgenta care nu sunt pontate drept ore suplimentare.

Apoi, ca urmare a Deciziei – Cadru 2008/909/JAI a Consiliului Europei privind aplicarea principiului recunoasterii reciproce in cazul hotararilor judecatoresti in materie penala care impun pedepse sau masuri privative de libertate in scopul executarii lor in Uniunea Europeana, care urmeaza a intra in vigoare la 5 decembrie 2011, un numar de 15.000 de detinuti care executa pedepse privative de libertate urmeaza a fi transferati in Romania pana la finele anului 2012. De asemenea, dinamica populatiei carcerale a ultimului an demonstreaza o crestere semnificativa a numarului de detinuti. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in sistemul penitenciar s-au inregistrat deja cu 3.000 de detinuti mai mult. Astfel, deficitul de personal este resimtit acut inca inainte de punerea in aplicare a noilor reguli europene”, a declarat presedintele FSANP, Sorin Sumitrascu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.