Acasă Politic Bucuresti: Furtunile au facut ravagii in 17 judete

Bucuresti: Furtunile au facut ravagii in 17 judete

DISTRIBUIȚI

102832 – 20072011 – Furtunile si ploile din ultimele 24 de ore au afectat 84 de localitati din 17 judete, lasand fara curent electric 62 de localitati, arata un bilant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

In total, au fost 103 interventii pentru degajarea trunchiurilor de copaci cazute pe carosabil, acoperisuri si autoturisme, 44 interventii pentru degajarea sau consolidarea elementelor de constructie de la nivelul acoperisurilor, dislocate de vant, 9 interventii pentru localizarea si stingerea incendiilor generate de trasnet si 8 interventii pentru evacuarea apei din subsoluri, in judetele Cluj, Dambovita si Mures.

Au fost afectate 84 de localitati din 17 judete, printre care Arges, Bacau, Bihor, Buzau, Calarasi, Covasna, Gorj, Hunedoara, Mures, Suceava, Valcea, Teleorman, Cluj, Dambovita, Bistrita Nasaud si Prahova. In continuare sunt nealimentate total sau partial cu energie electrica 62 de localitati de pe raza a 22 de judete.

Pentru remedierea avariilor actioneaza echipe specializate apartinand Electrica SA, precizeaza IGSU.

Pentru limitarea efectelor produse de ploile torentiale, descarcarile electrice si intensificarile vantului cu aspect de vijelie, au actionat 748 de angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, cu 163 autospeciale de interventie, motopompe si autocamioane de interventie, alaturi de 21 agenti de politie si 288 de membri ai comitetelor locale si serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta cu 18 mijloace de interventie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.