Acasă Politic Bucuresti: Mai multe corturi anticanicula si puncte de prim-ajutor in Bucuresti

Bucuresti: Mai multe corturi anticanicula si puncte de prim-ajutor in Bucuresti

DISTRIBUIȚI

102562 – 11072011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut suplimentarea masurilor anticanicula luate de Primaria Capitalei, avand in vedere temperaturile ridicate de afara. Astfel, incepand de luni, bucurestenii vor avea la dispozitie 25 de corturi anticanicula si puncte de prim-ajutor.

In acest sens, Administratia Spitalelor a amenajat in zone cu trafic pietonal intens 11 corturi anticanicula (la Universitate – Facultatea de Arhitectura, la Cismigiu – in fata Prefecturii, la Piata Romana in dreptul statiei de metrou, la intrarea Charles de Gaulle din parcul Herastrau, la Piata 11 iunie, Gara de Nord, parcul Crangasi, Piata Roma, Piata Victoriei, Parcul Carol – intrarea in parc, Parcul Moghioros).

In toate aceste locatii, personalul medical se afla la dispozitia bucurestenilor in intervalul orar 12.00-18.00, iar Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti a fost alertat si va lucra in strinsa colaborare cu Administratia Spitalelor pentru a interveni in situatii de urgenta.

In plus, pe parcursul zilei de astazi, Administratia Spitalelor amplaseaza alte patru corturi anticanicula in urmatoarele zone: Bucur Obor – langa magazinul Obor, Gara de Est , Dristor – langa statia de metrou, Titan – statia de metrou.

De asemenea, in pasajul de la Universitate si in cadrul complexului Grozavesti (intre Caminul A si Caminul B), functioneaza doua puncte de prim ajutor, acolo unde bucurestenii pot beneficia de servicii medicale, apa si aer conditionat.

In acelasi timp, la solicitarea primarului general, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a intreprins demersurile necesare pentru a asigura in locatiile aflate in administrarea sa asistenta medicala de prim ajutor. In acest sens, ALPAB a pus la dispozitia cetatenilor 12 puncte fixe de prim ajutor: Parcul Herastrau – 3 corturi, Parcul Tineretului – 2 corturi, Parcul Cismigiu – 1 cort, Parcul Izvor – 1 cort, Parcul Carol – 1 cort, Parcul Floreasca – 1 cort, Parcul Unirii – 1 cort, Parcul Circului – 1 cort, Parcul Bordei – 1 cort.Corturile vor fi dotate cu pat, apa potabila, trusa medicala si stativ pentru perfuzii.

De asemenea, vor fi disponibile patru ambulante care vor acoperi zonele mai sus mentionate, pregatite sa intervina ori de cate ori sunt solicitate.

In perioada de canicula, Primaria Capitalei, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB), roaga persoanele varstnice sa nu intreprinda calatorii in timpul zilei decat daca este absolut necesar. In cazul in care persoanele varstnice au nevoie sa iasa din casa pentru mici cumparaturi sau comisioane care nu suporta amanare, sunt rugate sa sune la numarul cu apel gratuit 0.800.821.218. pentru a primi asistenta din partea echipelor DGASMB. Operatorii DGASMB vor prelua apelul, vor nota adresa si problema cu care se confrunta persoana, urmand ca in cel mai scurt timp o echipa sa se deplaseze la domiciliul solicitantului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.