Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Muncii: Restrictionarea accesului romanilor pe piata muncii din Spania este...

Bucuresti: Ministerul Muncii: Restrictionarea accesului romanilor pe piata muncii din Spania este doar o intentie

DISTRIBUIȚI

102768 – 19072011 – Spania nu a notificat CE privind restricţionarea accesului românilor pe piaţa muncii, fiind vorba doar de o intenţie, iar o astfel de decizie ar trebui fundamentată, a declarat, marţi, Ioana Șanta, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii.

“Precizăm, din capul locului, că este vorba de o intenţie a oficialilor spanioli. Reprezentanţii spanioli nu au făcut nicio notificare oficială la Comisia Europeană. Potrivit Tratatului pe care l-am semnat cu Spania, decizia oficialilor spanioli de a reintroduce restricţiile pe piaţa muncii trebuie să fie bine fundamentată în urma schimbării radicale pe piaţa muncii. Aşadar, e bine să fim prudenţi, întrucât nu s-a vorbit nicio secundă de interzicerea accesului românilor pe piaţa muncii, ci mai degrabă de o garanţie că românii care ajung la muncă în Spania au contracte ferme de muncă”, a spus Ioana Şanta.

“Toţi cei 861.584 de români care muncesc acum oficial în Spania trebuie să ştie că nu sunt vizaţi şi că eventualele măsuri pe care oficialii spanioli le-ar putea lua nu se aplică în cazul lor”, a mai precizat reprezentantul Ministerului Muncii.

Sebastian Lăzăroiu, care deține portofoliul Muncii în cabinetul Boc, va merge, miercuri, la Bruxelles, unde va discuta cu experţii de la Comisia Europeană despre piaţa muncii în spaţiul comunitar.

„Sunt foarte multe teme care vor fi luate în calcul, nu doar intenţiile oficialilor spanioli”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Spania și-a anunțat intenția de a restricţiona piaţa muncii pentru români, din cauza şomajului aflat în creştere, potrivit unor surse comunitare citate de RFI, postul menţionând că decizia va fi luată până la sfârşitul săptămânii, când Bruxelles-ul şi capitatele europene vor fi notificate în acest sens. –www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.