Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Justitiei: „Cheia reusitei reformei se afla la CSM, iar cifrul...

Bucuresti: Ministrul Justitiei: „Cheia reusitei reformei se afla la CSM, iar cifrul la Inalta Curte de Casatie si Justitie”

DISTRIBUIȚI

102813 – 20072011 – Asa cum rezulta din Raportul Comisie Europene, „cheia reusitei reformei de afla in buzunarul CSM, iar cifrul in buzunarul Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. „Daca pana acum ceva timp problema principala a rapoartelor era vointa politica din spatele reformei, astazi, cand raportul constata ca Guvernul este vectorul principal al reformei, dupa ce Parlamentul a facut proba travaliului adoptand legi importante si schimband politica in privinta anchetelor, dand curs liber Justitiei, este clar, asa cum rezulta si din raport, faptul ca cheia reusitei reformei se afla in buzunarul CSM, iar cifrul in buzunarul ICCJ. Raportul spune explicit ca succesul reformelor va depinde de vointa de reforma a CSM. Prin urmare, sistemul judiciar nu se mai poate ascunde in spatele lipsei de vointa politica.

 

Aceasta exista si a fost probata si recunoscut”, a spus Predoiu. Ministrul Justitiei a vorbit si despre necesitatea cooperarii intre institutiile care fac parte din sistemul Justitiei. „Este acum nevoie de vointa CSM si de expertiza la acest nivel. Eforturile CSM trebuie consolidate cu expertiza din sistemul judiciar, cu ajutorul sefilor de instante si parchete”, a adaugat Catalin Predoiu.

De asemenea, ministrul Justitiei a atras atentia Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca trebuie sa judece rapid marile dosare. „Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa judece cu un ochi la lege si cu unul la ceas, pentru a impiedica prescriptia sa se implineasca. Avem semnale de la varful ICCJ ca se ia in serios aceasta problema si incurajam aceste eforturi. Judecatorii trebuie sa judece dupa probe, nu in functie de cariera politica prezenta sau de viitor a inculpatilor”, a subliniat ministrul Justitiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.