Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Transporturilor cere verificarea tuturor proiectelor cu finanţare europeana

Bucuresti: Ministrul Transporturilor cere verificarea tuturor proiectelor cu finanţare europeana

DISTRIBUIȚI

102673 – 14072011 – Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat decizia prin care Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial-Transport (AM POS-T) este mandatată să verifice toate proiectele cu finanţare europeană aflate în derulare. Conform dispoziţiei ministrului, AM POS-T va prezenta, în termen de o săptămână, un raport cu privire la cele constatate în urma verificărilor, dar şi propuneri concrete pentru remedierea deficienţelor.

”Verificarea pe care am solicitat-o Autorităţii de Management pentru POS-T este o procedură normală prin care vrem să ne asigurăm că proiectele finanţate din fonduri europene nerambursabile sunt contractate şi implementate în condiţii de eficienţă şi de cheltuire transparentă a banilor publici. Acolo unde vom sesiza nereguli vom aplica corecţii financiare, mergând până la mutarea fondurilor pe alte proiecte. Obiectivul nostru este să accelerăm şi să maximizăm absorbţia fondurilor europene pe componenta transporturi şi în acest sens trebuie să facem corecţii din mers acolo unde sunt probleme în derularea proiectelor”, a declarat ministrul Anca Boagiu.

La sfârşitul lunii iunie a. c., valoarea contractelor de achiziţie pentru proiectele finanţate în cadrul POS-T era de 8.005.801.517 lei, din care 5.267.283.584 lei reprezintă valoarea contractelor de achiziţie semnate în perioada septembrie 2010-iulie 2011. Programul Operaţional Sectorial-Transporturi 2007-2013 are o valoare totală de 5,7 miliarde de euro, din care 4,6 miliarde euro reprezintă finanţarea europeană nerambursabilă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.