Acasă Politic Bucuresti: Program-pilot de combatere a tantarilor in zonele mai putin populate din...

Bucuresti: Program-pilot de combatere a tantarilor in zonele mai putin populate din Bucuresti

DISTRIBUIȚI

102869 – 22072011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat efectuarea unor tratamente suplimentare de combatere a tantarilor, avand in vedere conditiile meteo din ultima perioada, care favorizeaza inmultirea populatiilor de insecte/tantari si pentru a preveni aparitia unor eventuale infestari cu virusul West Nile. Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti s-a adresat mai multor specialisti (Grupurilor ISS – Danemarca, Bayer Germania si Lodi Franta) care au efectuat deja in Parcul Herastrau un test de eficacitate cu produse ULV (ecologice) specifice pentru combaterea tantarilor. In urma testelor si analizelor efectuate, Primaria Capitalei a decis sa demareze un program pilot de igienizare prin care se va aplica, pe o suprafata de 350 de ha (suprafete mai putin populate, cu vegetatie intensa), tratamente avio specifice pentru combaterea tantarilor.

 

Tratamentele vor incepe pe 23 iulie, si vor fi efectuate intre orele 5.30-8.30, in urmatoarele zone: Padurea Baneasa si zona Jandarmeriei, Parcul Herastrau, Parcul Tineretului, Parcul Pantelimon, Lacul Tei, Parcul Plumbuita, Parcul Titan, Parcul Vacaresti, Parcul Morarilor şi Stadionul Lia Manoliu.

Tratamentele vor fi efectuate cu un elicopter, dotat cu un rezervor pentru substante biocide si duze microner.

Produsul utilizat pentru aviotratamente este Aqua K’Othrine EW 20 (Bayer Germania) care are ca substanta activa Deltamethrin 2% ww. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.