Acasă Politic Bucuresti: Rovana Plumb ii cere noului sef al FMI mai multa ratiune,...

Bucuresti: Rovana Plumb ii cere noului sef al FMI mai multa ratiune, mai multa consideratie si mai multa grija pentru femei

DISTRIBUIȚI

102351 – 04072011 – Presedinta organizatiei de femei a PSD, Rovana Plumb, ii cere noului sef al FMI ,Christine Lagarde, prin intermediul unei scrisori, ca institutia pe care o conduce sa dovedeasca mai multa ratiune, consideratie si grija pentru populatia feminina, mai vulnerabila in timpul crizei.

„FMI are acum – prin intermediul dvs – oportunitatea de a-si regandi politicile si viziunea, astfel incat, respectand misiunea FMI de pana acum intr-o maniera noua, sa dovedeasca mai multa ratiune, mai multa consideratie si mai multa grija pentru populatia feminina, mai vulnerabila in timpul crizei, decat populatia, in general”, ii scrie Rovana Plumb sefei FMI.

Social-democrata ii expune sefei FMI si situatia economica dificila prin care trece Romania, acuzand guvernul Boc de incompetenta. Rovana Plumb scrie ca politicile guvernantilor din Romania au afectat cu atat mai mult femeile.

„Politici precum reducerea salariilor, in sectorul bugetar (in special in domeniile dominate de femei, precum sanatatea si educatia), inchiderea spitalelor, taierile fara mila, operate la nivelul ajutoarelor si indemnizatiilor pentru cresterea copilului, cresterea varstei de pensionare, impozitarea unor pensii, cresterea TVA, au fost luate fara calcularea prealabila a impactului in randul populatiei dezavantajate reprezentate de femei”, scrie social-democrata.

Rovana Plum aminteste ca „statisticile vorbesc despre o feminizare a saraciei in Uniunea Europeana. In cazul Romaniei, in schimb, putem vorbi despre o feminizare a crizei. Criza a lovit puternic in femeile din Romania, iar o parte importanta din responsabilitate o poarta, alaturi de guvernul de la Bucuresti si institutia pe care acum o conduceti” – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.