Acasă Politic Bucuresti: Seful statului cere Parlamentului sa reexamineze Legea serviciilor comunitare de utilitati...

Bucuresti: Seful statului cere Parlamentului sa reexamineze Legea serviciilor comunitare de utilitati publice

DISTRIBUIȚI

102393 – 05072011– Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis marţi Parlamentului României cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2008 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006 şi a Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006. „Motivul cererii este următorul: Articolul I, pct. 23 din legea transmisă spre promulgare completează, prin introducerea, la Articolul I, a punctului 221, dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2008, prevăzând reţinerea, de către A.N.R.S.C., a unei cote de 7% din sumele recuperate în baza titlurilor executorii, prin acţiunile de control şi prin procedura insolvenţei. Sumele astfel obţinute ar urma să fie utilizate de către A.N.R.S.C., ca fonduri pentru acordarea de stimulente personalului din aparatul propriu.

 

 Posibilitatea reţinerii acestor sume ca venituri proprii de către A.N.R.S.C. reprezintă o formă legală de transformare a acestei autorităţi dintr-o instituţie publică bugetară într-o instituţie bazată pe profit, asemenea unei societăţi comerciale.

Consider că o asemenea dispoziţie trebuie eliminată din textul legii, nefiind conformă cu statutul şi natura juridică a unei autorităţi publice.

Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicit reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2008 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006 şi a Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, ţinând cont de cele semnalate”, scrie şeful statului în cererea de reexaminare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.