Acasă Politic Bucuresti: Sincer, premierul ii contrazice pe toti

Bucuresti: Sincer, premierul ii contrazice pe toti

DISTRIBUIȚI

102685 – 15072011 – Prezent joi seara la B1TV, premierul Emil Boc a contrazis toate declaratiile şi explicatiile publice oferite de propriul purtător de cuvânt în privinta călătoriei de care prim-ministrul a efectuat-o de la Brasov la Bucuresti, în compania fiicei si nepotului său. În timp ce Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a explicat în urmă cu câteva zile că prezenta copiilor la bordul unui elicopter al SRI a fost determinată de o urgentă problemă de familie, pe care din discretie nu ar trebui să o aducem în atentia publică, premierul, cu nonsalantă, a contrazis afirmatiile principalului său comunicator si a explicat că transportul cu elicopterul de la Braşov a reprezentat cadoul său pentru vacanţa de vară pentru fiica sa cea mică şi un nepot, care au luat note bune la şcoală. El a arătat că la întoarcere spre Bucureşti a trebuit să o ia cu el pe fiica sa cea mică, de care este mândru că a terminat clasa a V-a cu media 9.96, precum şi pe nepotul său, care a terminat şi el clasa I cu note bune.

 

 

Nerealizând că semnele de întrebare privind accesul copiilor la bordul unui mijloc de transport ar fi rămas aceleasi, Boc a justificat că a preferat elicopterul pentru că ar fi călătorit mai mult si că se termina şedinţa de guvern”, sedintă de guvern care avea loc abia a doua zi.

Întrebat dacă ar mai la un membru al familiei cu elicopterul, achitând costul transportului, premierul a spus că ar proceda astfel în cazuri de urgenţă.

Boc a reusit astfel să contrazică si urgenta familială invocată de purtătorul de cuvânt, si potentiala amenintare teroristă, sugerată prin invocarea art. 6 din Legea de functionare a SRI, recunoscând că a fost un moft personal.

Premierul Emil Boc a revenit, marţi, la Bucureşti, din o vizită efectuată la Braşov, cu un elicopter al SRI în care se aflau şi doi copii.

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, premierul a precizat că a fost vorba de fiica sa, Patricia, şi de un nepot, Tudor, cărora le-a achitat personal călătoria.

Emil Boc a afirmat că legea de funcţionare a SRI permite asigurarea unor astfel de servicii şi altor persoane, care nu sunt demnitari.

Legea privind organizarea şi funcţionarea SRI stabileşte, la art. 6, alin. e), că „SRI poate asigura protecţie antiteroristă şi altor persoane, la cererea acestora, potrivit tarifelor convenite”. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.