Acasă Politic Bucuresti: Spectacol pe cerul Capitalei de Ziua Aviatiei

Bucuresti: Spectacol pe cerul Capitalei de Ziua Aviatiei

DISTRIBUIȚI

102807 – 20072011 – Avioane de vanatoare MiG 21 Lancer, IAR 99 Soim, avionul de transport C-27 Spartan, elicoptere IAR 330, Mi-17 si EC-35 ale Ministerului Apararii si Ministerului de Interne au survolat, miercuri, Monumentul Eroilor Aerului din Capitala, cu ocazia Zilei Aviatiei.

Momentul culminant al spectacolului aviatic a fost cand pe deasupra Pietei Aviatorilor au trecut trei aeronave MiG 21 LanceR, o aeronava de transport C-27 Spartan escortata de doua avioane IAR 99, dar si trei elicoptere ale Ministerului de Interne.

La ceremonie a fost prezent ministrul Apararii, Gabriel Oprea, care in discursul sau a amintit de misiunile pe care aviatorii romani le-au indeplinit de-a lungul timpului. „Aviatorii militari romani au fost parte integranta a acestor eforturi, asigurand fie legatura aeriana pentru camarazii din celelalte categorii de forte cu teatrele de operatii din Irak, Afganistan sau Balcanii de Vest, fie asumandu-si direct misiuni sub egida Aliantei Nord-Atlantice: misiuni cum au fost cele de Politie Aeriana in Tarile Baltice, conducerea operationala a Aeroportului International din Kabul – asumata, iata, pentru a doua oara de Romania ori participarea in Bosnia-Hertegovina la Operatiunea ALTHEA, condusa de Uniunea Europeana – unde Fortele Aeriene Romane au asigurat doua detasamente de elicoptere Puma-Socat”, a spus ministrul Apararii, Gabriel Oprea, in discursul sau.

In cadrul evenimentului, ministrul Oprea a acordat Drapelul de lupta Statului Major al Fortelor Aeriene, care a fost primit de seful acestei structuri, generalul Fanica Carnu. De asemenea, s-a tinut si o slujba religioasa in memoria eroilor cazuti la datorie.

Ceremonia militara s-a incheiat cu parada Regimentului 30 Garda de Onoare. Totodata, au fost depuse coroane de flori din partea Presedintiei, Ministerului de Interne, Primariei Sectorului 1 si a asociatiilor veteranilor de razboi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.