Acasă Politic Bucuresti: Statul pastreaza actiunile detinute la Petrom. Emil Boc: “Romania nu este...

Bucuresti: Statul pastreaza actiunile detinute la Petrom. Emil Boc: “Romania nu este disperata sa vanda la orice pret si in orice conditii”

DISTRIBUIȚI

102863 – 22072011 – Oferta publică secundară de vânzare a 9,84% din acţiunile SC OMV PETROM SA, efectuată de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie s-a încheiat, astăzi, 22 iulie, a.c., la ora 12, anunţă, printr-un comunicat, Ministerul Industriilor. Subscripţiile înregistrate au fost sub nivelul de 80 la sută, necesar pentru a închide oferta, se mai arată în comunicat. Actualul Guvern s-a angajat într-un program ambiţios de privatizare prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, prin metode transparente. Programul îşi propune efectuarea de privatizări la preţuri corecte şi reale şi creşterea vizibilităţii pieţei bursiere din Bucureşti. Faptul că gradul de subscriere la pachetul de acţiuni OMV PETROM SA nu a ajuns la nivelul dorit nu înseamnă că anumite ţinte nu au fost atinse.

 

 Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri va continua programul de privatizare a companiilor aflate în subordinea sa prin metode transparente, încurajând creşterea vizibilităţii pieţei bursiere din România. OMV PETROM SA este o companie extrem de valoroasă pentru România.

Guvernul va monitoriza evoluţia pieţelor şi va decide momentul prielnic pentru reluarea procesului de vânzare a pachetului de 9,84% din OMV PETROM SA. Guvernul va stabili o nouă dată pentru lansarea unei noi oferte de vânzare pentru acţiunle pe care statul le deţine la Petrom. În legătură cu oprirea vânzării acţiunilor deţinute de stat la Petrom, premierul Emil Boc a declarat că România nu este disperată pentru a vinde acţiunile la Petrom, la orice preţ şi în orice condiţii, menţionând că nu ştie câte titluri au fost subscrise. Acţiunile companiei Petrom nu s-au vândut în cadrul ofertei publice prin care statul intenţiona să vândă 9,84% din capitalul social al companiei. Oferta prin care statul intenţiona să vândă acţiunile Petrom a început la 11 iulie şi avea ca termen limită vineri 22 iulie. Preţul minim de vânzare pentru acţiunile Petrom, anunţat de Guvern, a fost 0,37 lei/titlu, iar preţul maxim – 0,46 lei/titlu. Vânzarea a fost intermediată de un consorţiu format din banca rusă de investiţii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital şi EFG Securities. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.