Acasă Politic Bucuresti : Studiu IRES : Elevii sunt principalii vinovati pentru rezultatele slabe...

Bucuresti : Studiu IRES : Elevii sunt principalii vinovati pentru rezultatele slabe de la Bacalaureat

DISTRIBUIȚI
bacalaureat_rez

102511 – 08072011– Elevii sunt principalii vinovaţi pentru slabele rezultate din acest an de la Bacalaureat, arată rezultatele unui studiu efectuat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES. Majoritatea respondenţilor sunt de părere că rezultatele obţinute la sesiunea 2011 a examenului de bacalaureat corespund realităţii şi apreciază că acestea reflectă cunoştinţele acumulate de elevi pe durata parcursului şcolar. Aproape 70% dintre participanţii la studiu (69%) sunt de părere că în acest an incidenţa fraudei la examenul de bacalaureat a existat în mică sau în foarte mică măsură. 38% dintre intervievaţi sunt total de acord cu afirmaţia conform căreia Ministrul Funeriu ar trebui să demisioneze după acest examen, în timp ce 27% sunt în total dezacord cu această afirmaţie. Peste 70% dintre respondenţi au o părere bună şi foarte bună despre sistemul de supraveghere video,

 în timp ce doar 21% îşi exprimă o opinie negativă.

70% dintre respondenţi consideră că sistemul de monitorizare video a avut un rol în obţinerea rezultatelor slabe la bacalaureat. Dintre cei care identifică un rol al acestui sistem, aproape jumătate (48%) cred că acest sistem i-a împiedicat pe elevi să copieze, iar 35% sunt de părere că elevii au fost speriaţi/inhibaţi de prezenţa camerelor.

O treime dintre respondenţi consideră că rezultatele slabe din acest an îi vor descuraja pe elevii care vor susţine în viitor examenul de bacalaureat. 64% susţin însă că aceste rezultate îi vor responsabiliza pe viitorii participanţi la examen.

43% dintre intervievaţi consideră că inspectoratele şcolare judeţene unde s-au înregistrat rezultate slabe la examenul de bacalaureat ar trebui să fie sancţionate. 49% dintre participanţii la studiu au o opinie contrară.

Doar 24% dintre respondenţi sunt de părere că liceele în care examenul de bacalaureat nu a fost promovat de niciun elev ar trebui desfiinţate, 5% fiind total împotriva acestei posibile idei. Însă cu premierea profesorilor ai căror elevi au obţinut rezultate foarte bune sunt de acord 59% dintre participanţii la studiu.

92% dintre respondenţi sunt în acord cu ideea că părinţii ar trebui să fie mai interesaţi de pregătirea copiilor lor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.