Acasă Politic Bucuresti: UDMR nu este de acord cu votul prin corespondenta

Bucuresti: UDMR nu este de acord cu votul prin corespondenta

DISTRIBUIȚI

102568 – 12072011– Parlamentarii UDMR spun ca nu vor vota in Parlament proiectul PDL privind votul prin corespondenta. Argumentele celor de la UDMR sunt suspiciunile de fraudare, dar si costurile ridicate ale unei astfel de masuri, in perioada de criza. Decizia de a nu sprijini votul prin corespondenta a fost deja discutata in grupurile parlamentare ale UDMR. Deputatul UDMR Lakatos Petru considera ca votul prin corespondenta pentru romanii din strainatate este inoportun cand de 20 de ani nu s-a rezolvat problema posibilelor fraude electorale. „La Interne ar trebui sa rezolvam problema, sa nu existe nici urma de frauda, rezultatele sa poata fi centralizate mai repede, ca intr-o tara europena, si nu sa asteptam pana procesele verbale ajung la Bucuresti”, a spus Lakatos, citat de Ziare.com. La randul sau, deputatul UDMR Mate Andras sustine ca vor fi probleme legate de siguranta votului.

 

 

 „Este imposibil de aplicat pentru ca, spuneti-mi, cum va vota cel din SUA prin corespondenta, pentru ca vorbim de diferenta de fus orar? La noi se stiu deja rezultatele si apoi se duce la vot dincolo? Nu se poate. Sau, va mai dau un exemplu: o familie – sot si sotie. Cum stii ca sotia chiar voteaza cu partidul x si sotul cu y si nu a votat o singura persoana pentru toate rudele?”, a argumentat Mate Andras.

Astfel, in cele doua grupuri parlamentare, sustine Mate, s-a discutat deja ca UDMR sa nu voteze in Parlament un astfel de proiect. „Acest proiect nu apare nici macar in protocolul pe care UDMR l-a semnat cu PDL, asa ca degeaba se face propunerea, pentru ca totul se discuta in Coalitie. Daca ei vor ceva in afara de ce se discuta in Coalitie, si noi nu suntem de acord, inseamna ca nu este o decizie politica. Daca PDL decide sa promoveze o astfel de propunere nu au decat, dar nu au nicio sansa de castig”, a avertizat Mate Andras.

„E un proiect de lege care, in momentul in care vine in Parlament, se va vota. Noi ne-am spus punctul de vedere, ca nu sunt de acord, si daca se insista nu cred ca in Parlament va obtine numarul necesar de voturi, iar daca obtine, insemana ca exista o majoritate care sprijina aceasta idee”, a spus la randul sau Lakatos Petru.

Ministrul de Externe Teodor Baconschi a anuntat, luni, dupa sedinta BPN al PDL, ca acest for si-a asumat Legea votului prin corespondenta, pe care spera sa o adopte in 2011, pentru alegerile din 2012. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.