Acasă Politic Bucuresti: Vijeliile din ultimele 24 de ore au produs pagube in 16...

Bucuresti: Vijeliile din ultimele 24 de ore au produs pagube in 16 judete

DISTRIBUIȚI

102736 – 18072011 – Ploile torenţiale, descărcările electrice şi intensificările vântului cu aspect de vijelie din ultimele 24 de ore au afectat 147 de gospodării, 11 locuinţe, 18 subsoluri locuinţe, 335 hectare teren arabil, 20 de podeţe, un drum judeţean şi trei drumuri comunale din 76 de localităţi de pe raza a 16 judeţe (Argeş, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureş, Olt, Prahova, Teleorman şi Vrancea) şi municipiul Bucureşti, unde o persoană a murit electrocutată, iar alte patru au fost rănite în urma prăbuşirii unui copac, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, 54 de localităţi din 12 judeţe au rămas fără energie electrică, echipaje ale SC Electrica intervenind pentru remedierea situaţiei.

Cele mai mari probleme s-au înregistrat în municipiul Bucureşti, unde 157 de angajaţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti au acţionat cu 29 de autospeciale, şase motopompe şi autocamioane de intervenţie, pentru degajarea a 38 de copaci căzuţi pe carosabil, a patru panouri publicitare căzute şi cabluri electrice rupte, deblocarea a 11 drumuri, evacuarea apei din trei imobile, precum şi pentru stingerea a patru stâlpi de tensiune cuprinşi de flăcări. De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în două cazuri, pentru acordarea primul ajutor medical unui număr de cinci persoane: doi adulţi şi doi copii, care au necesitat transportarea la spital în urma prăbuşirii unui copac în timp ce se aflau în Parcul Herăstrău şi a unui adult care a fost găsit electrocutat.

De asemenea, în judeţul Covasna au fost inundate 95 de gospodării, cinci locuinţe, 270 hectare teren arabil, peste 30 de km drumuri şi 20 de podeţe din oraşul Întorsura Buzăului şi comunele Valea Mare şi Barcani. Pentru evacuarea apei au intervenit 38 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Covasna, cu şapte autospeciale de intervenţie, alături de alţi 44 de membri ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

În judeţul Braşov, forţele profesioniste pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru evacuarea apei din 38 de gospodării, două locuinţe şi trei subsoluri din comunele Hărman, Vama Buzăului şi Sânpetru. Au mai fost afectate 65 de hectare teren agricol şi 5 km de drum comunal. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.