Acasă Economie Bucuresti: Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 3,3% in primele cinci...

Bucuresti: Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 3,3% in primele cinci luni ale anului

DISTRIBUIȚI

102432 – 06072011 – Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 3,3% in primele cinci luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2010, conform datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS). In luna mai din acest an insa, volumul lucrarilor de constructii ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 2,9% fata de luna anterioara din acest an si cu 1,9% fata de aceeasi luna a anului trecut.

In primele cinci luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 3,3%, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (-7,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-3,9%). La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 19,0%. Pe obiecte de constructii a fost o crestere la cladirile nerezidentiale (+4,0%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 15,8%, respectiv cu 1,2%.

Volumul de lucrari a crescut insa in luna mai din acest an atat fata de luna anterioara din acest an cat si fata de aceasi luna din 2010. Astfel, fata de luna corespunzatoare a anului trecut, in luna mai din acest an volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,9%. In perioada mentionata, pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 10,8% si la cladirile nerezidentiale cu 5,5%. La cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 12,6%. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.