Acasă Politic Bucureşti: Ponta plânge după Caţavencu

Bucureşti: Ponta plânge după Caţavencu

DISTRIBUIȚI

102602 – 13072011 – PSD se pregăteşte sa lanseze in toamnă o “a treia bătălie” cu sistemul PDL, Trecând în revistă evenimentele din ultimii doi ani, preşedintele Victor Ponta face pe blogul său o serie de afirmaţii dure la adresa unor persoane de pe scena politică dar şi din mass-media. Prima batalie a fost in cadrul fortelor politice si a institutiilor media care se puteau opune regimului, scrie Ponta. Faptul ca in PNL, in ciuda tuturor eforturilor, Crin a ramas lider, reprezinta o mare infrangere pentru Sistem. Crin este un tip care nu poate fi nici santajat nici cumparat de ei, are suficienta experienta, carisma dar mai ales curaj si le va sta ca un nod in gat! La PSD era marea speranta a Sistemului! Sa reusesti sa iti impui propriul om la conducerea celui mai mare partid de Opozitie ar fi fost o victorie uriasa de natura sa asigure liniste mult timp pentru Putere.

 

 Si aici insa calculele au esuat lamentabil, candidatul pregatit si sprijinit de Sistem a dovedit chiar in ziua Congresului ca nu face fata unei confruntari reale si a trebuit sa se retraga cu cateva momente inainte de inceperea votului. S-a retras in favoarea lui Mircea Geoana, care nu era dorit de lider, dar era considerat mult mai vulnerabil (prin slabiciunile Vanghelie, Voicu, Vantu) decat un pusti imprevizibil si aproape necunoscut, care nu apucase sa aiba nici macar o fila in dosar (fie de Securitate fie la DNA)! Esec total si iata ca prima perioada a anului 2010 a asigurat o Opozitie mult mai vocala si mai energica decat se astepta Sistemul! Corectiile facute prin cumparari si santaje la parlamentari, printr-un partid fantoma al tradatorilor, au asigurat eficienta la vot dar au distrus suportul moral si valoric atat de necesar pt a face oamenii sa accepte austeritatea extrem de dura!

In cazul mass-media, rezultatele au fost mai amestecate. Daca la TVR, controlul prin Dna. Culcer a devenit total, la B1 Robert Turcescu s-a dovedit mult mai zelos si mai lipsit de prejudecati decat oricine altcineva in atacarea Opozitiei. Ziarele au devenit in mare parte, din cauza crizei economice si a cererii de presa scrisa, dependente de sursa de finantare. Aici singura miscare revoltatoare este practic distrugerea unui brand care ne-a bucurat 20 ani – Academia Catavencu – de catre un personaj ciudat pe care l-am intalnit o singura data in viata, in anticamera Primului Ministru Adrian Nastase, cand venise sa ceara ceva important la privatizare (parca Magazinul Unirea si Asigurarile Astra). Inteleg ca un om de afaceri de acest gen trebuie sa faca servicii Puterii, oricare e aceasta, dar zau ca nu merita singurul saptamanal cu adevarat de umor de bun gust o asemenea soarta! Faptul insa ca principalele televiziuni de stiri nu au capotat in urma atacului furibund al tuturor institutiilor statului (in special arma principala numita ANAF – Blejnar) a mai dat un respiro fortelor antisistem. Iar situatia total neasteptata a schimbarii radicale de directie a trustului Adevarul (devenit din motive pe care inca nu le inteleg cel mai aprig si cel mai lipsit de scrupule atacator al Opozitiei) ma face sa cred ca in acest domeniu Sistemul lui Basescu a echilibrat infrangerea suferita in zona partidelor! Asa ca prima batalie s-a terminat cu un egal! – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.