Acasă Politic Bucureşti: Propuneri populiste ale edililor bucureşteni

Bucureşti: Propuneri populiste ale edililor bucureşteni

DISTRIBUIȚI

102666 – 14072011– Plata energiei termice in transe lunare egale, care se practică în mai multe oraşe din ţară, va usura efortul financiar al bucurestenilor, este de părere edilul şef Sorin Oprescu. De asemenea, promovând în continuare politica de stânga, Oprescu consideră că persoanele cu bani mai multi ar trebui sa plateasca gigacaloria la pretul de productie, de 320 lei. După un astfel de raţionament, vehiculat tot mai mult în rândurile celor de la PSD, cei care câştigă mai mult ar trebui să plătească mai mult pentru orice, inclusiv pentru alimente şi carburanţi! Oprescu zice că a cerut ANAF lista celor care castiga peste 2.500 de lei lunar, susţinând că aceştia pot plăti căldura „la preţul ei real”.  Bucurestenii vor plăti de la 1 august, 169,88 de lei pentru o gigacalorie consumată, fata de 124,5 lei in prezent, daca un proiect al CGMB, aflat in dezbatere publica, va fi adoptat.

 

Tot din august, plata energiei termice va fi facuta in transe lunare egale. Conform viceprimarului Mircea Raicu, calculul platii lunare se va face pe baza consumului statistic din iarna precedenta. Astfel, se va face un total de plata pentru energia termica consumata iarna precedenta, care va fi impartit la 12 luni, pentru nu se crea varfuri de plata iarna.

Până acum s-a pus permanent problema creşterii preţului la energie termică, despre restructurarea mamultului RADET şi reducerea cheltuielilor cu salariile (foarte mari mai ales pentru directori) nediscutându-se nimic concret. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.