Acasă Politic Chisinau: Presedintele Marian Lupu cere stelor OSCE sa faca presiuni asupra Tiraspolului

Chisinau: Presedintele Marian Lupu cere stelor OSCE sa faca presiuni asupra Tiraspolului

DISTRIBUIȚI

102486 – 07072011 – Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, preşedinte al Parlamentului a avut joi o întrevedere cu ambasadorii statelor OSCE, aflaţi în vizită la Chişinău. Pe agenda discuţiilor s-au aflat subiecte care ţin de soluţionare a conflictului transnistrean. Marian Lupu a solicitat ambasadorilor, care vor merge şi la Tiraspol, să exercite un „presing diplomatic asupra quasi-autorităţilor de acolo”.

„Am discutat tot spectrul de subiecte care vizează procesul de reglementare a problemei transnistrene. În cadrul acestei discuţii am solicitat respectuos ca fiind la Tiraspol, ambasadorii să vină şi cu contribuţia lor, să vină cu o presiune diplomatică asupra quasi-autorităţilor de la Tiraspol privind cazul lui Ilie Cazac. Să aplice toate modalităţile pentru a-i convinge să nu să se mai opună”, a declarat Marian Lupu, după întrevedere, citat de Unimedia.

Potrivit sursei, în urma alegerilor din Transnistria, poziţia Tiraspolului ar putea fi mai flexibilă. „Nu poate fi vorba despre relaţii între două state independante. În cadrul acestei întrevederi cu ambasadorii OSCE, din nou, unanim, am constatat că niciodată şi nimeni nu va recunoaşte statalitatea Transnistriei. Este o poziţie moartă din start, fără perspectivă. Și dacă cineva stă morţiş pe această poziţie, protagonistul acestei idei nu are a nicio perspectivă”, a precizat Lupu, făcând referire la liderul autoproclamatei RMN, Igor Smirnov.

La finele acestui an, în Transnistria vor avea loc alegeri. Oponentul lui Igor Smirnov, ar putea deveni Anatol Kaminski, preşedintele parlamentului transnistrean şi liderul partidului „Obnovlenie”.  Acesta este in prezent candidatul pentru postul de preşedinte din partea Kremlinului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.